Ο Δήμος Πατρέων, με στόχο να ενισχύσει τις υποδομές στην πόλη μας για την βελτίωση της κινητικότητας, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και ΑμΕΑ, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, που πραγματοποιείται από αύριο 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις ενώ το κέντρο θα παραμείνει κλειστό για τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα από το μεσημέρι στις 15:00 μέχρι και τις 21:00 απαγορεύεται η διέλευση σε κεντρικά σημεία της πόλης!

Πιο συγκεκριμένα:

Από τις 15:00 – 21:00, θα εφαρμοστούν σε τμήμα του κέντρου της πόλης οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων, μοτοσικλετών, λεωφορείων, φορτηγών, οχημάτων ταξί κ.λπ. επί των οδών:

  • Μαιζώνος, από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου
  • Κορίνθου, από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου
  • Κανακάρη,  από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου
  • στις ενδιάμεσες καθέτους οδούς: Φιλοποίμενος, Βότση, Πατρέως, Γεροκωστοπούλου, Ερμού, Αγ. Νικολάου και Κολοκοτρώνη στο τμήμα τους από την οδό Αγίου Ανδρέου έως την οδό Καραϊσκάκη.

Από την ανωτέρω απαγόρευση εξαιρούνται τα ποδήλατα και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί των οδών Γούναρη, Καραϊσκάκη, Αράτου, Αγίου Ανδρέου θα διεξάγεται κανονικά.

Β) Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ θα τροποποιηθούν ως εξής:

  • γραμμές Νο 1: προς Αγυιά: Γούναρη-Αγίου Ανδρέου- Φαβιέρου- Έλληνος Στρατιώτου- κανονικά και επιστροφή: Έλληνος Στρατιώτου- Νόρμαν- Όθωνος Αμαλίας-Γούναρη-κανονική διαδρομή
  • γραμμή Νο 2 και Νο 3: προς Συχαινά και Νέο Δρόμο αντίστοιχα: Κορίνθου-Γούναρη-Αγίου Ανδρέου-Αράτου-Κορίνθου-κανονική διαδρομή και επιστροφή: Κωνσταντινουπόλεως-Φαβιέρου-Όθωνος Αμαλίας –Γούναρη-Μαιζώνος-κανονική διαδρομή
  • γραμμή Νο 4: προς κέντρο και επιστροφή: Γερμανού-περιμετρικά πλατείας Αγ. Γεωργίου-Γερμανού
  • γραμμή Νο 5: θα εκτελείται κανονικά
  • γραμμή Νο 6: προς και κέντρο: Μαιζώνος-Αράτου-Κορίνθου-κανονική διαδρομή
  • γραμμή Νο 7, 8:  Γούναρη – Αγ. Ανδρέου-Κολοκοτρώνη-Όθ.Αμαλίας-Γούναρη-κανονική διαδρομή

Την ίδια ημέρα και για τις ώρες που το κέντρο της πόλης θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα, ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και άλλους συλλόγους διοργανώνει σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ως εξής:

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο στην Πάτρα

Την ίδια ημέρα και για τις ώρες που το κέντρο της πόλης θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα, ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και άλλους συλλόγους διοργανώνει σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  • Παρουσίαση Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου, από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πλ. Γεωργίου και ώρες από 10:00-21:00
  • Mountainbike στην πόλη, από τη Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας «Ο Ερυμάνθιος Κάφρος» Ώρα: 17:00– διεξαγωγή ποδηλατοβόλτας εντός του Δασυλλίου και σεμινάριο τεχνικών ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου ΜΤΒ. Στη συνέχεια μετακίνηση με τα ποδήλατα στο κέντρο της πόλης και την πίστα PumpTrack της Λέσχης.
  • Μετακινούμαι χωρίς αυτοκίνητο, από το Τμήμα Άθλησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Ώρα 18:00

Ποδηλατοβόλτα – τρέξιμο – περίπατος στο κέντρο με αφετηρία από πλ. Όλγας – Μαιζώνος – Φιλοποίμενος – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – τερματισμός πλ. Όλγας

Στην εκδήλωση θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες.

  • Παρουσίαση ηλεκτρικού σκέιτ από το σύλλογο “BOARDOLUTION” . Ώρα 18:00

Πλ. Γεωργίου-κέντρο πόλης

  • Πολιτών Ίχνη από την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη. Ώρα 18:00

Δημιουργία ενός επιδαπέδιου κεραμικού μεγάλης διάστασης με αποτυπώματα πελμάτων πολιτών επί της Γεροκωστοπούλου μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη

  • Περιήγηση – Ξενάγηση σε μνημεία της πόλης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαϊας με αρμόδιες ξεναγούς.

Ώρες 18:30-20:30

Συγκέντρωση στο επάνω μέρος της πλ. Γεωργίου – Γεροκωστοπούλου – Ηφαίστου – σκάλες Πατρέως – Ρωμαϊκό Ωδείο – Παντοκράτορος – Ρωμαϊκή Αγορά  – Κάστρο

  • Χορευτικά δρώμενα από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και τη «Φοιτητική Ομάδα Ελληνικού Χορού Γυμναστηρίου Πανεπιστημίου Πατρών».

      ΄Ωρα 19:00

Είσοδος των δύο χορευτικών στην πλ. Γεωργίου χορεύοντας μέσω της οδού Κορίνθου (από Κορίνθου και Γούναρη και Κορίνθου και Αγίου Νικολάου). Στην πλατεία θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χορευτικός κύκλος συνοδεία φυσικών ήχων (κρουστά, παλαμάκια και τραγούδι από τους συμμετέχοντες).