Οι Πατρινοί που έζησαν τη φρίκη στο Παρίσι! “Η γυναίκα μου ήταν μέσα στο στάδιο”! Τί λένε!!

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Οι Πατρινοί που έζησαν τη φρίκη στο Παρίσι! “Η γυναίκα μου ήταν μέσα στο στάδιο”! Τί λένε!!

Ο Nikola Vellattaz

Η μητέρα του Nikola Vellattaz, Δανάη Παναγιωτακοπούλου κατάγεται από την Πάτρα. Ο Νικολά έρχεται πολύ συχνά στην Ελλάδα και στην Πάτρα όπου διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με την οικογένεια της μητέρας του. Τα ξαδέλφια του, τηλεφωνούσαν από χθεσ το βράδυ αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Η ανησυχία τους μεγάλωνε όσο ο Νικολά δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Αγωνία και ταραχή αισθάνθηκαν για αρκετές ώρες φίλοι και συγγενείς του στην Πάτρα, ώσπου ο Νικολά είδε τις κλήσεις τους και επικινώνησε μαζί τους. Ήταν δύσκολες, οι ώρες. Έπρεπε να προστατευθούν. Ο Νικολά,μένει σε προάστιο του Παρισιού, όμως καθημερινά μπαίνει στην πόλη για τη δουλειά του και για τη διασκέδασή του. Βρισκόταν, μακριά από τα σημεία των επιθέσεων, όμως όπως λέει στο tempo24, εδώ και πολύ καιρό, ο φόβος τους είχε κυριεύσει. Περίμεναν κάποια τρομοκρατική επίθεση και η καθημερινότητά τους είχε γίνει εφιάλτης. Μάλιστα όπως μας εξομολογείτα, φοβάται πολύ καθώς καθημερινα χρησιμοποιεί το μετρό για να μπει στο Παρίσι. Οι φόβοι των Γάλλων και όλων όσοι μένουν στην πόλη του φωτός, επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Τώρα πια, είναι ακόμη πιο δύσκολο για την ψυχολογία τους, να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. 

Ο Περικλής Καραπιπέρης

Η σύζυγος του γνωστού Πατρινού Περικλή Καραπιπέρη ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στο Παρίσι, βρισκόταν μέσα στο στάδιο του Παρισιού παρακολουθώντας τον αγώνα της Γαλλίας με τη Γερμανία. Λίγα λεπτά, πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις, είχε επικοινωνήσει με τον σύζυγό της. Όλα καλά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθήσει. Όπως λεει στο tempo24.gr, o κ. Καραπιπέρης, λίγα λεπτά πριν τις πρώτες επιθέσεις βγήκε από το σπίτι του το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο στάδιο για να ξεκινήσει την εργασία του. Τότε, άκουσε τις εκρήξεις και άνοιξε το ραδιόφωνο. Όταν έμαθε τι είχε συμβεί στο γήπεδο, έπαθε σοκ. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, η οποία ευτυχώς κατάφερε να βγει έξω από το στάδιο χωρίς κανένα πρόβλημα. “Χάος, τρόμος και πανικός… Μόνο αυτό μπορώ να σας πω, ένα Παρίσι αγνώριστο… τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο”, αναφέρει ο κ. Καραπιπέρης στο tempo24.gr. Μάλιστα όπως περιγράφει Σάββατο βράδυ το Παρίσι ήταν έρημο… και σε τίποτα δε θύμιζε την παλιά του αίγλη. 

Ένα κεράκι βγάζουν στα μπαλκόνια τους οι Γάλλοι στη μνήμη εκείνων που “‘έφυγαν”

Πηγή: tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories