Πολλά είναι τα παράπονα των οδηγών για την κατάσταση στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, αφού όταν η νύχτα πέφτει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι στο σκοτάδι.

Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, τώρα που το καλοκαίρι έχει φύγει και η μέρα είναι πιο μικρή με αποτέλεσμα να νυχτώνει νωρίς. Οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να οδηγούν με τους μεγάλους προβολείς τους, ξέροντας ότι αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα αυτοκίνητα που έρχονται από την αντίθετη μεριά του δρόμου.

Ακόμα όμως και στα σημεία της νέας εθνικής οδού που έχoυν χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια «καρμανιόλα», τα οποία έχουν φώτα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Τα φώτα που εκπέμπουν οι κολώνες ηλεκτροδότησης είναι θαμπά και κίτρινα, με αποτέλεσμα να τυφλώνουν παρά να φωτίζουν τους οδηγούς.

Σε άλλα πάλι σημεία τα φώτα έχουν εμφανές πρόβλημα, αφού πότε κλείνουν, πότε ανάβουν και πότε τρεμοσβήνουν, δίνοντας την αίσθηση στους οδηγούς ότι βρίσκονται σε κάποια «ντισκοτέκ», παρά σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ο οποίος, έτσι και αλλιώς, είναι αρκετά επικίνδυνος.

Και αν μη τι άλλο, ο ελλιπής έως και ανύπαρκτος φωτισμός, αυξάνει ακόμα περισσότερο την επικινδυνότητα του.

patrasevents.gr