Με λαμπρότητα η Πάτρα τιμά σήμερα τον Άγιο Ανδρέα – Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Πλήθη πιστών στο ναό

Πάτρα:Με λαμπρότητα η πόλη τιμά σήμερα τον Άγιο Ανδρέα- Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Πλήθη πιστών στο ναό – ΦΩΤΟ

11.10 Ο Πρωτόκλητος, ο Άγιος Ανδρέας τιμάται ιδιαίτερα σήμερα στην Πάτρα, που τον έχει για προστάτης της και ειδικά από χθες στον πανηγυρίζονται ιερό ναό συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την τίμια κάρα του και τον σταυρό του μαρτυρίου του, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ναού. Αυτή την ώρα τελείται δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Χθες στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός ενώ από τις 10 το βράδυ έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Σήμερα στις 7 ξεκίνησε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά το πέρας της θα ακολουθήσει Δοξολογία και εν συνεχεία η λιτάνευση της Κάρας και της εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το παρών σήμερα στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αχαιή αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Επίσης παρόντες θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, και Αδωνις Γεωργιάδης. Στην Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες αναμενεται να βρεθεί και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματά.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, ο α΄ επιλαχών βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ, Γιάννης Λαϊνιώτης, θα εκπροσωπήσει το Κίνημα και την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου.

Μετά τις 12 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πατρών, όπου θα είναι ανοικτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η περιοδική έκθεση «Η των Πατρέων Σε Πόλις» που συνδιοργανώνουν φέτος στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2015, η Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η Μητρόπολη Πατρών. Ο αναλυτικός τίτλος της Έκθεσης είναι «Η των Πατρέων Σε πόλις – Η Πάτρα του Αποστόλου Ανδρέα από την έλευσή του έως την επιστροφή της Αγίας Κάρας». Στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα παραθέσει σε κεντρικό ξενοδοχείο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

thebest
Σχόλια:

more recommended stories