Κτηνωδία σε χωριό της Αχαϊας- Ομαδική θανάτωση σκυλιών με φόλες- Επικήρυξη των δραστών σκέφτονται οι κάτοικοι

Οκτώ φιλικά σκυλάκια είναι τα θύματα νοσηρού εγκεφάλου που πέταξε φόλες στα Ανω Σουδενέικα. Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν το περιστατικό στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», και δήλωσαν ότι παρακολουθούν το θέμα για να μην επαναληφθεί καθώς φοβούνται ακόμα και για τα δεσποζόμενα ζώα που φιλοξενούν στα σπίτια τους.
Όπως γράφει ο Μιχάλης Βασιλάκης, τα σκυλάκια ζούσαν σε περιφραγμένο οικόπεδο της περιοχής σαν μια οικογένεια. Οι περίοικοι τα τάιζαν και τα περιποιούνταν. «Εβγαιναν από το οικόπεδο μια φορά την ημέρα και έπαιζαν χωρίς να ενοχλούν κανέναν. Δεν ήταν επιθετικά. Αλλωστε ήταν μικρόσωμα…» δήλωσε στην «Π» ένας από τους πολίτες που εξασφάλιζαν καθημερινή τροφή στα σκυλάκια.
Το περιστατικό σημειώθηκε στα μέσα της εβδομάδας. Οι κάτοικοι της περιοχής που τα φρόντιζαν καθημερινά, τα τάισαν το βράδυ και το πρωί τα βρήκαν όλα νεκρά…Η περιοχή είναι κατοικημένη και οι κάτοικοι έχουν σχεδόν όλοι ζώα.
Οι περίοικοι έμειναν εμβρόντητοι στο θέαμα που αντίκρισαν, αφενός γιατί η εικόνα νεκρών ζώων προκαλεί θλίψη και αφετέρου γιατί τα συγκεκριμένα δεν δημιουργούσαν πρόβλημα και δεν ήταν ενοχλητικά.
«Η γειτονιά τα μεγάλωνε με αγάπη» πρόσθεσε συμπολίτης που ανέφερε το περιστατικό στην «Π». Ο ίδιος απάντησε σε ερώτησή μας ότι τα άτυχα σκυλάκια ήταν άκακα και δεν γάβγιζαν όποιον προσπαθούσε να τα πλησιάσει. Κοντολογίς, δεν λειτουργούσαν σαν φύλακες, αλλά επέτρεπαν σε περαστικούς και ξένους να τα πλησιάσουν. «Μας κουνούσαν την ουρά και ζητούσαν χάδια. Ούτε προειδοποιητικά δεν λειτουργούσαν…».
Στην περιοχή επικρατεί προβληματισμός για το περιστατικό και οι κάτοικοι σκέφτηκαν ακόμα και να επικηρύξουν τους άγνωστους δράστες, αν αυτό μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία τους.
dete.gr
Σχόλια:

more recommended stories