Κουρουμπλής προς Μητροπολίτη Πατρών: Πρέπει να υπάρξει διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή (30/09/2016) στην Πάτρα με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία.

«Μέσα από το διάλογο θα λυθεί το ζήτημα με το μάθημα των Θρησκευτικών, γιατί πραγματικά δεν θεωρώ ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να κρατάει σε απόσταση την εκκλησία με την πολιτεία», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλο το θέμα περισσότερο είχε μέσα του το στοιχείο της παρεξήγησης, παρά το ότι υπάρχουν ζητήματα, που μπορεί να βάζουν την Εκκλησία απέναντι στην Πολιτεία».

Παράλληλά, ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την εκτίμηση, ότι «μέσα από τον διάλογο και την καταλλαγή ξεπερνιούνται όλα τα προβλήματα», προσθέτοντας πως «σε ένα τέτοιο δρόμο θα δουλέψουμε όλοι με επιμονή και υπομονή».

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος υποδεχόμενος τον υπουργό Εσωτερικών στο επισκοπικό μέγαρο, τόνισε ότι «σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ενότητα όσο ποτέ άλλοτε, διότι όταν είμαστε ενωμένοι, ο τόπος μας μεγαλουργεί».

Αντίθετα, συνέχισε, «βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και περνάει μεγάλες περιπέτειες».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, και θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην περιφερειακή ένωση δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/732556/koyroymplis-pros-mitropoliti-patron-prepei-na-yparxei-dialogos-gia-to-mathima-ton-thriskeytikon#ixzz4LkhnZ6RY

Σχόλια:

more recommended stories