«ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ! Ο Πελετίδης βάφει «κόκκινα» και τα σιντριβάνια

«ΚΟΚΚΙΝΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΠΟΡΕΙΑ! Ο Πελετίδης βάφει «κόκκινα» και τα σιντριβάνια

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις του Δημάρχου

Σε “κόκκινη πλατεία» μετατρέπει αύριο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης την Πλατεία Γεωργίου με αφορμή την μεθαυριανή έναρξη της πορείας από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα για την πάταξη της ανεργίας, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ και του dete.gr.

Όπως είναι γνωστό για αύριο στις 7.30 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συγκέντρωση με συναυλία και ομιλίες στην οποία θα παρευρεθούν εκατοντάδες συμμετέχοντες στην αυριανή πορεία, μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και φυσικά πολίτες που ορθώνουν το ανάστημά τους έναντι στην λαίλαπα της ανεργίας που τα τελευταία χρόνια μαστίζει την περιοχή μας και την βυθίζει!

Θέλοντας να δώσει «αγωνιστικό χρώμα» στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, στον χώρο δηλαδή που θα γίνει η αυριανή συγκέντρωση, ο κ. Πελετίδης θα φωτίσει κατακόκκινο το Δημοτικό Θέατρο και το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (τα δύο δημοτικά κτίρια). Ταυτόχρονα κόκκινοι προβολείς θα «σαρώνουν» την Πλατεία φωτίζοντάς την για όσο διαρκεί η συγκέντρωση, ενώ ακόμη και τα ιστορικά σιντριβάνια θα βαφτούν κόκκινα και μάλιστα θα παραμείνουν με αυτό το χρώμα μέχρις ότου οι διαδηλωτές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη επιστρέψουν στην Πάτρα.

Αγρια κόντρα Χριστόπουλου – Πελετίδη!

Οι πρωτοβουλίες Πελετίδη έχουν διαρρεύσει και στην δημοτική αντιπολίτευση, και έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. «Κόκκινη Πλατεία θα κάνει την Πλατεία Γεωργίου ο Δήμαρχος»; αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Χριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τα είχα πει και προεκλογικά, αλλά κανείς δεν με άκουσε. Ο κ. Πελετίδης παίρνει εντολές απευθείας από τον Περισσό. Όχι μόνο ασχολείται μόνο με την πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θέλει να της δώσει και κόκκινο χρώμα. Σε λίγο θα μας πει πως θα βαφτεί κόκκινο και το Δημαρχείο»! Αμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου: «Καλύτερα να έχουμε μία κόκκινη πλατεία, αλλά χωρίς λαμογιές και παράδοση της πόλης σε επιχειρηματικά συμφέροντα, παρά τα όσα θα έκανε στην Πάτρα ο γαλάζιος εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας Κώστας Χριστόπουλος και οι φίλοι του της ΡΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ

Θα σταθώ μπροστά από τα σιντριβάνια

Μείζον θέμα όμως δημιουργήθηκε και με τα σιντριβάνια. Εντονα αντέδρασε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τζανάκος, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ολόκληρη έρευνα για τα σιντριβάνια της Πλατείας Γεωργίου. «Εμαθα πως το βάψιμο θα γίνει σήμερα το βράδυ. Εγώ και μέλη της παράταξής μου θα σταθούμε μπροστά. Δεν θα αφήσουμε τις ορδές του ΚΚΕ να βάψουν κόκκινα τα σιντριβάνια της πόλης έστω και αν ισχυρίζονται πως μόνο για 8 ημέρες θα γίνουν κόκκινα. Και που το ξέρω εγώ αν οι λάτρεις του κομμουνισμού διατηρήσουν το κόκκινο χρώμα έως ότου ο πατραϊκός λαός τους στείλει στα σπίτια τους»;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τζανάκος τα θέλει πράσινα γιατί είναι ΠΑΣΟΚ

«Τζανάκο, στο Leicester είναι χρυσά! Αυτό θες;» απάντησε στον δημοτικό σύμβουλο ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος και μας έδειξε μία φωτογραφία από την Βρετανική πόλη η οποία έχει ακριβώς τα ίδια σιντριβάνια με την Πάτρα, όμως σε χρυσό χρώμα. «Βέβαια, ο Τζανάκος είναι γνωστός ΠΑΣΟΚος και θέλει να διατηρηθούν πράσινα. Ε, δεν θα του περάσει» δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος. Υποσχέθηκε πάντως πως το κόκκινο χρώμα θα παραμείνει στα σιντριβάνια μόνο για μία εβδομάδα, μέχρι να επιστρέψει ο Δήμαρχος και οι άλλοι διαδηλωτές από την Αθήνα.

Η πλατεία του Leicester της Αγγλίας η οποία έχει χρυσά σιντριβάνια ακριβώς ίδια με αυτά της Πάτρας.

Κάπως έτσι θα είναι τα σιντριβάνια της Πλατείας Γεωργιου

Το Δημοτικό Θέατρο θα φωτιστεί κόκκινο

Κόκκινοι προβολείς θα «σαρώνουν» την Πλατεία Γεωργίου την ώρα της συγκέντρωσης

πηγη: dete.gr

Καλημέρα, καλό Μήνα και καλή Πρωταπριλιά!

Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

1 month ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago