Καρναβαλικό χωριό μελετά ο Δήμος Πατρών

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Την προοπτική αξιοποίησης των παλαιών Σφαγείων της Πάτρας και τη μετεξέλιξή του συγκροτήματος σε θεματικό πάρκο εξετάζουν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η ιδέα της ανάπτυξης Καρναβαλικού χωριού στα Σφαγεία, μοιάζει εφικτή και υλοποιήσιμη

Την ένταξη των παλαιών σφαγείων της Πάτρας στο διακρατικό, κοινοτικό πρόγραμμα INIEREG εξετάζουν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαϊας. Η χρηματοδότηση είναι εφικτό να εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος που έχει θέμα τη Δημιουργική Βιομηχανία.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν στην Πάτρα εταίροι του προγράμματος από την Ιταλία και , σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, συζήτησαν εκτενώς το σχέδιο τόσο με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη , όσο και με τον επικεφαλής του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Παράλληλα μέσω κοινοτικών προγραμμάτων αναζητούνται χρηματοδοτικά εργαλεία και για το ΔΗΠΕΘΕ, κάτι το οποίο απσχόλησε συνάναντηση με τον  πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Απουλίας (Περιφέρεια της Ιταλίας) Λίνο Μανιστέρια και τους συνεργάτες του.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού κ. Χρυσοβιτσάνος και ο αντιδήμαρχος  κ. Στάμος, από την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος και από το Επιμελητήριο ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, το μέλος της Διοικούσας Θόδωρος Τσούμπελης και τα στελέχη Θανάσης Κούστας και Κώστας Γιωτόπουλος.

Πηγή: tempo24.gr

Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

4 weeks ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago