Καρναβαλικό χωριό μελετά ο Δήμος Πατρών

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Την προοπτική αξιοποίησης των παλαιών Σφαγείων της Πάτρας και τη μετεξέλιξή του συγκροτήματος σε θεματικό πάρκο εξετάζουν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η ιδέα της ανάπτυξης Καρναβαλικού χωριού στα Σφαγεία, μοιάζει εφικτή και υλοποιήσιμη

Την ένταξη των παλαιών σφαγείων της Πάτρας στο διακρατικό, κοινοτικό πρόγραμμα INIEREG εξετάζουν από κοινού ο Δήμος Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαϊας. Η χρηματοδότηση είναι εφικτό να εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος που έχει θέμα τη Δημιουργική Βιομηχανία.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν στην Πάτρα εταίροι του προγράμματος από την Ιταλία και , σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, συζήτησαν εκτενώς το σχέδιο τόσο με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη , όσο και με τον επικεφαλής του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Παράλληλα μέσω κοινοτικών προγραμμάτων αναζητούνται χρηματοδοτικά εργαλεία και για το ΔΗΠΕΘΕ, κάτι το οποίο απσχόλησε συνάναντηση με τον  πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Απουλίας (Περιφέρεια της Ιταλίας) Λίνο Μανιστέρια και τους συνεργάτες του.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού κ. Χρυσοβιτσάνος και ο αντιδήμαρχος  κ. Στάμος, από την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος και από το Επιμελητήριο ο πρόεδρος Πλάτωνας Μαρλαφέκας, το μέλος της Διοικούσας Θόδωρος Τσούμπελης και τα στελέχη Θανάσης Κούστας και Κώστας Γιωτόπουλος.

Πηγή: tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories