Κακοκαιρία «Ιανός»: Συναγερμός στη Φθιώτιδα – Εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Συναγερμός στη Φθιώτιδα – Εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φθιώτιδα, καθώς, σύμφωνα με το lamiareport, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός»

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Πυροσβεστική καλείται σε διάφορα σημεία για απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο δρόμο ή τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων. Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Φωτογραφίες: Το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ιανός» στη Φθιώτιδα

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα στη Στίρφακα, όπου τα ρεύματα παρέσυραν μέχρι και και μάντρες. Στο Παλιούρι και το Τρίλοφο οι πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Σφοδρό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ιανός» στα Λουτρά Υπάτης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία γέμισαν με νερά. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν απεγκλώβισαν παιδιά από το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο. Οι ανήλικοι, ευτυχώς, είναι καλά στην υγεία τους και δεν κινδύνεψαν.

Σύμφωνα με το lamiareport, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου.Οι αρχές προχώρησαν και στη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου στο 15ο χλμ στο ύψος της διασταύρωσης με τα Λουτρά Υπάτης και μέχρι το 24ο, εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας στον επαρχιακό δρόμο Λουτρών Υπάτης – Μεξιατών.

Σχόλια:

more recommended stories