Ο πάτος στην αγορά ακινήτων συνεχίζεται στα χρόνια της κρίσης και μοιάζει σαν μην έχει τέλος.  

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να βρουν ενοικιαστή για να μπορέσουν να ενοικιάσουν το μαγαζί ή το διαμέρισμα που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δεν μπορούν να το συντηρήσουν.

Οι εισφορές που καλούνται να πληρώσουν και ο φόρος της ακίνητης περιουσίας που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τα νέα μέτρα τους έχουν κάνει να μετανιώσουν την ώρα και την στιγμή που μπόρεσαν να πουλήσουν το ακίνητο τους, τα χρόνια πριν από την κρίση.

Πλέον το ακίνητο τους δεν πουλιέται και αν πουληθεί αυτό θα γίνει για ένα κομμάτι ψωμί, με τέτοιο αντίτιμο που προτιμούν να κάθονται να το κοιτάζουν και να το πληρώνουν, βάζοντας τους μέσα κάθε μήνα.

Ακόμα, όμως, και αυτοί που έχουν καταφέρει να βρουν ενοικιαστή για το ακίνητο τους, το μίσθωμα που έχουν αναγκαστεί να βάλουν με βάση τους παράγοντες της αγοράς είναι για… χαρτζιλίκια.

«Χαρτζιλίκια» που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν παίρνουν στην ώρα τους, με τον ενοικιαστή να τους δίνει έναντι λόγω κρίσης, με τους ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να συμβιβαστούν με την νέα κατάσταση, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν και άλλη λύση.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Όταν, δηλαδή, ο ενοικιαστής φτάνει στο σημείο να χρωστά τρείς ή τέσσερις μήνες ή ακόμα και έξι μήνες, μία ωραία πρωία να εξαφανίζεται ως δια μαγείας…

Πηγή: patrasevents.gr