Ζεσταίνει ο καιρός και είναι η εποχή της πλατείας και του πεζόδρομου.  

Τα τραπεζάκια από τα καταστήματα εστίασης στις διάφορες περιοχές της Πάτρας, στο ιστορικό κέντρο και έξω από αυτό, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, με τους Πατρινούς να αράζουν, το μεσημέρι, αλλά και το βραδάκι.

Το βράδυ του Σαββάτου τα καταστήματα στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, της Ρήγα Φεραίου, της Γεροκωστοπούλου, της Ηφαίστου, που είχαν βάλει τραπεζάκια έξω ήταν γεμάτα από κόσμο, ενώ αρκετό κόσμο είχαν και τα μαγαζιά εστίασης που βρίσκονται σε πλατείες, όπως στην πλατεία Γεωργίου, στα Ψηλαλώνια, στην Αγίου Γεωργίου κτλ.

Είναι η εποχή που καταστήματα εστίασης, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, περιμένουν να δουν έναν μεγαλύτερο τζίρο στα ταμεία τους, με τους Πατρινούς να επιλέγουν να κάθονται σε τραπεζάκια στις πλατείες και στα πεζοδρόμια, από το να κλειστούν μέσα στα μαγαζιά. Η Πάτρα με τις πλατείες και τους πεζόδρομους που έχει, αλλά και γενικότερα τους κοινόχρηστους χώρους, προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Αυτό που μένει, πάντως, να ξεκαθαρίσει είναι τι θα γίνει με το κανονιστικό λειτουργίας για τους κοινόχρηστους χώρους, με τον Δήμο να έχει την διάθεση να δείξει μία επιείκεια στο όλο ζήτημα και τα καταστήματα εστίασης με τον Σύλλογό τους να ετοιμάζουν από κοινού τις δικές τους προτάσεις.

patrasevents.gr