ΕΡΓΟΣΕ: Εξω από κάθε συζήτηση η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Διήμερη επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ Θάνος Βούρδας μαζί με τεχνικό κλιμάκιο, για την επιθεώρηση των υπό εξέλιξη έργων, στα τμήματα Κιάτο – Ροδοδάφνη και Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος.
Μάλιστα την Πέμπτη είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στην έκθεση CODE PATRAS «Σιδηρόδρομος και Πόλη» οπού παρουσιάστηκε η μελέτη του Πανεπιστήμιου της Ζυρίχης για την σύνδεση του λιμένα της Πάτρας με το νέο δίκτυο. Ο κ. Βούρδας στην ομιλία του ήταν ξεκάθαρος. Επισημοποίησε αυτό που από καιρό έχουμε πάρει απόφαση, ότι είναι απαραίτητη η σύνδεση της γραμμής με το λιμάνι της Πάτρας, όμως η λύση της υπόγειας διέλευσης είναι αδύνατον να υλοποιηθεί με τόσο μεγάλο κόστος, γι΄ αυτό και είναι έξω από κάθε συζήτηση. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές, αλλά με όραμα. Η διέλευση στην Πάτρα δεν μπορεί να κοστίσει όσο το συνολικό έργο Πάτρα-Αθηνά. Η μελέτη υπογειοποίησης αλλά και τα τεχνικά έργα που θα έπρεπε να γίνουν θα κόστιζαν περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι έξω από κάθε συζήτηση και τεχνικά είναι πολύ βάσιμη η αμφιβολία για την ολοκλήρωση του έργου αυτού».
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Βούρδας είπε ότι η ΕΡΓΟΣΕ σε συνεννόηση με τον ΟΣΕ, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις και ήδη ο ΟΣΕ ξεκίνησε διαδικασίες προμελέτης χάραξης η οποία θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία στις αρχές του 2016 για την λήψη οριστικής απόφασης έως το Μάρτιο του 2016, οπότε και ο ΟΣΕ πρέπει να παραδώσει την οριστική προμελέτη χάραξης στην ΕΡΓΟΣΕ. Μάλιστα, το χρονοδιάγραμμα είναι αυστηρό για να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.
Σχόλια:

more recommended stories