Επίκεινται συλληψεις επιχειρηματιών της Πάτρας – Θέμα χρόνου τα εντάλματα

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργο Κοτοπούλη στον Αντέννα Πάτρας 105,3 και την εκπομπή του Νίκου Σύφαντου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου με αφορμή τη μη συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου στην αυριανή απεργία, αποκάλυψε ότι εννέα στους δέκα καταστηματάρχες δεν έχουν πληρώσει ποτέ στην εφορία και όταν θα γίνει έλεγχος η τοπική κοινωνία θα πάει σοκ από τις … συλλήψεις!

“Θα γράφετε για συλλήψεις γνωστών επιχειρηματιών … σε λίγο καιρό”, είπε ο κ Κοτοπούλους και εξήγησε. “Έννέα στους δέκα δεν έχει φορολογική ενημερότητα, τα χρέη τους αρχίζουν από 40.000 ευρώ και πάει λέγοντας”, εξήγησε ο κ. Κοτοπούλης, συμπληρώνοντας: “Είναι θέμα χρόνου … τα εντάλματα συλλήψεων”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, παράλληλα, εξήγησε ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν στην Πάτρα. Χαρακτηριστικά είπε ότι μια καφετέρια αντιστοιχεί σε 130 κατοίκους! Σημείωσε επίσης ότι ο τρόπος ανάπτυξης του κλάδου είναι εντελώς αυθαίρετος, χωρίς έρευνα αγοράς και ανάγκης των καταναλωτών όπως γίνεται στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να βλέπουμε στην πόλη να “φυτρώνουν” παντού καφέ, αλλά να μη βλέπουμε υγιείς επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό, συμβαίνει γιατί ο κόσμος που κυκλοφορεί μπορεί να είναι πολύς, κατανανάλωση όμως δεν υπάρχει. “Κάθονται πλέον στα μαγαζιά μας για πολλές ώρες πίνοντας μόνο εναν καφέ, ή ένα ποτό”, συμπληρώνει ο κ. Κοτοπούλης εξηγώντας ότι με αυτή την εξέλιξη τα λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων δεν καλύπτονται και χρέη σε εφορία, δήμο και ΔΕΗ να φτάνουν στα ύψη!

“Βλέπει κάποιος τον κόσμο και σου λεει, ωραία, ας ανοίξω μια καφετέρια… δεν είναι έτσι όμως…”. καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ ο οποίος εκφράζει έντονη ανησυχία για τα “κανόνια” που θα σκάσουν στο χώρο της εστίασης από τα χρέη πολλών χιλιάδων ευρώ. “Δυστυχώς όποιος θέλει αύριο το πρωί, γίνεται συνάδελφός μας… δυστυχώς”, τονίζει ο Γ. Κοτοπούλης.

Για την απεργία της Πέμπτης 12/11

Δεν συμμετέχει ο χώρος της εστίασης στην αυριανή κινητοποίηση. “Δεν θέλουμε να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θα υπακούσουν και θα ανοίξουν”, εξηγεί ο κ. Κοτοπούλης.

Πηγή: dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories