Δυτ. Ελλάδα:Κλείνουν επ΄αόριστον την Αντιρρίου – Ιωαννίνων, οι αγρότες στο Ευηνοχώρι- Mια ακόμα ημέρα στα μπλόκα οι αγρότες -Συνεχίζουν και κλιμακώνουν

Σε αποκλεισμούς δρόμων σχεδιάζουν να προχωρήσουν και σήμερα αγρότες της Δυτικής Ελλάδας και όλης της χώρας, ενώ προτίθενται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Δίωροι αποκλεισμοί προγραμματίζονται από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα μπλόκα από τις 19.00 μμ το απόγευμα.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το οπλόκο των αγροτών στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, στις 12 θα γίνει επ ΄αόριστον αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Στη Δυτική Ελλάδα έχουν στηθεί μπλόκα στην Πατρών Πύργου  σε Αχαΐα (Κάτω Αχαΐα) και Ηλεία (Κουρτέσι, Μαραθιάς), στη ΝΕΟ Πατρών – Κορίνθου, στο Αίγιο στην Αιτωλία (Κεφαλόβρυσο και Ευηνοχώρι) και Ακαρνανία (Άγιος Νικόλαος Βόνιτσας).

Στην Ηλεία οι αγρότες θα κλείσουν τον κόμβο Κουρτεσίου 12 με 2 το μεσημέρι και τον κόμβο Μαραθιάς 5 με 6 το απόγευμα.

Χθες έγινε αποκλεισμός στην Πατρών – Πύργου αλλά και στην Πατρών – Κορίνθου, ενώ για σήμερα οι Αιγιαλείς αγρότες έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση στις 6:00 το απόγευμα στο χώρο του μπλόκου,στα βενζινάδικα στη Ν.Ε.Ο. στο Αίγιο.

Στο χορό των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, κόντρα στις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό συμμετέχουν δυναμικά και φορτηγατζήδες, νταλικιέρηδες, οδηγοί ταξί και τουριστικών λεωφορείων, ακόμα και εμποροϋπάλληλοι.

Κλείνουν τα τελωνεία

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, παραμένουν συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ και το μπλόκο ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.

«Από αύριο [Δευτέρα] σκοπεύουμε να κλείσουμε επ’ αόριστον το τελωνείο, ενώ δηλώνουμε ότι δεν θα πάμε σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλούμε να μας επισκεφθεί
δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και τη Δευτέρα από τις 12.00 έως τις 14.00 θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι θα κλείσουν και τη Δευτέρα συμβολικά τον δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο».

Στο νομό του Κιλκίς το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, και αύριο 12.00-14.00 θα γίνει ή συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος ή θα αποκλειστεί το τελωνείο Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Στο νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και θα γίνουν αύριο συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο της Χαλκηδόνας είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς το χρονικό διάστημα 12.00-14.00 και το απόγευμα από τις 19.30 και για μία ώρα.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και την Κυριακή εντάχθηκαν στο μπλόκο περισσότεροι από 100 νταλικιέρηδες και φορτηγατζήδες, αλλά και ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Και τη Δευτέρα θα μπλοκάρουν το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ και αύριο, κατά τις ώρες 12.00-14.00, θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. Στο μπλόκο συμμετέχουν και κτηνοτρόφοι της Ημαθίας.

Σε συζητήσεις βρίσκονται οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας και νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα έχουν ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν σήμερα δυναμικά και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια Άννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του Άργους Ορεστικού της Καστοριάς, κατευθύνθηκε το μεσημέρι προς το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και έγινε δίωρος αποκλεισμός» την Κυριακή.

Περισσότερα από 400 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στους κόμβους Νέων Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας και τη Δευτέρα από 12.00 έως 14.00 θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό.

Στα Βασιλικά αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τη Δευτέρα θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια, στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Επίσης τη Δευτέρα, οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ, στις 10 το πρωί.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη συνάντηση εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στα Τέμπη.

Για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει πανελλήνιο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories