Δυτική Αχαΐα: Έσπασε αγωγός και τα λύματα έπεφταν επί ώρες στη θάλασσα – Μηνύσεις από τους κατοίκους

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας οι οποίοι έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι από περίπου τις 3:00μ.μ. είχε σπάσει ο κεντρικός αγωγός λυμάτων της ΒΙΠΕ με αποτέλεσμα τα μολυσμένα νερά να καταλήγουν επί ώρες στη θάλασσα. Το όλο θέμα έπεσε στην αντίληψη μελών του Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος και της Προέδρου του τοπικού διαμερίσματος οι οποίοι μάλιστα καταθέτουν μηνύσεις προς τους υπευθύνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά προκλήθηκε από τις γεωλογικές μελέτες για την διάβρωση των ακτών που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια στη Δυτική Αχαΐα. Ο αγωγός τρύπησε και επί περίπου 8 ώρες, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημε ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους, τα λύματα κατέληγαν στη θάλασσα.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων μόλις ενημερώθηκαν κινητοποίησαν τους αρμοδίους και έφθασαν μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας όπου κατέθεσαν μηνύσεις κατά του υπεύθυνου της εταιρίας που εκτελούσε το έργο, της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και κατά παντός υπευθύνου.

Παράλληλα κάλεσαν τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο να στείλει το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας προκειμένου να εξετάσει την πιθανή μόλυνση που προκλήθηκε στα νερά της θάλασσας.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories