Σήμερα 4 Απριλίου ξεκινάει για φέτος στην Πάτρα η διεθνής εβδομάδα σκοτεινών ουρανών που καθιερώθηκε το 2003 και είναι μια ευκαιρία για ενημέρωση του κοινού γύρω από τη φωτορύπανση.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να βοηθήσει με απλά βήματα για σωστό φωτισμό αλλά και να το μοιραστεί το με συγγενείς και φίλους.

Από το Μάρτιο του 2016 το darksky που συντονίζει ο «Ωρίων» συντάσσει τις δυνάμεις του με τον παγκόσμιο οργανισμό που ασχολείται με τη φωτορύπανση, την International Darksky Association, με την επίσημη ίδρυση του ελληνικού παραρτήματος της IDA.

Για να τονιστεί αυτό το γεγονός τα μέλη του Ωρίωνα Ανδρέας Παπαλάμπρου και Σπύρος Αντωνόπουλος γύρισαν ένα timelapse γυρισμένο στους δρόμους της Πάτρας και τα σκοτεινά βουνά της Ελλάδας.

Δείτε το εδώ:

Το darksky δημιουργήθηκε και συντηρείται από ομάδα μελών της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων”.

Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και αντιμετώπισης της φωτορύπανσης που ξεκίνησε από την πλευρά των φίλων της αστρονομίας αλλά που σκοπεύει να ενώσει τις δυνάμεις κάθε ενδιαφερόμενου στο πρόβλημα.

Η εκστρατεία εποπτεύεται από το διοικητικό συμβούλιο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας “Ωρίων” με συντονιστή τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ανδρέα Παπαλάμπρου και τη συμμετοχή του μέλους του Δ.Σ. Σπύρου Αντωνόπουλου. Από το Μάρτιο του 2016 το darksky.gr συντάσσει τις δυνάμεις του με τον παγκόσμιο οργανισμό που ασχολείται με τη φωτορύπανση, την International Darksky Association, με την επίσημη ίδρυση του ελληνικού παραρτήματος της IDA.

Διεθνής εβδομάδα σκοτεινών oυρανών στην Πάτρα - Τι είναι και πως μπορούμε να βοηθήσουμε (pics+video)
Πηγή: patrasevents.gr