Διεγράφη χρέος 137.500 ευρώ σε δανειολήπτρια – Την υπόθεση χειρίστηκε ο Πατρινός Δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης

Διεγράφη χρέος 137.500 ευρώ σε δανειολήπτρια – Την υπόθεση χειρίστηκε ο Πατρινός Δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης

Με μία άρτια νομικά απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, διέγραψε σε ζευγάρι δανειοληπτών από τον Αστακό, ποσό δανείων 137.500€ από το συνολικό ποσό που όφειλαν των 140.000€!

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι δανειοληπτών (άνεργος ο σύζυγος, αγρότισσα η σύζυγος) με 3 ανήλικα τέκνα, όφειλε σε 4 τράπεζες από καταναλωτικά, αγροτικά δάνεια και κάρτες 140.000€.

Το Δικαστήριο εκτίμησε την οικονομική του κατάσταση και τις δαπάνες της οικογενείας και διέγραψε με οριστική του απόφαση το ποσό των 137.500€.

Οι δανειολήπτες δηλαδή θα πληρώσουν μέσα σε 3 χρόνια με μηνιαίες δόσεις μόνο το ποσό των 2.500€ και δεν θα έχουν καμία άλλη υποχρέωση προς τις τράπεζες.

Επίσης, θα διατηρήσουν στην κατοχή τους, όλη την αγροτική περιουσία τους.

Την υπόθεση χειρίστηκε για λογαριασμό των δανειοληπτών ο Πατρινός Δικηγόρος Χρήστος Λιαρομμάτης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Σε μία περίοδο επίθεσης κατά των πολιτών-δανειοληπτών από πλευράς της ενδοτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ήδη έχουν εξαθλιώσει την κοινωνία, φωτεινή εξαίρεση αποτελούν αποφάσεις των δικαστών, που εφαρμόζουν τον νόμο Κατσέλη και δικαιώνουν τους πτωχευμένους δανειολήπτες.

Μία απόφαση είναι και αυτή του Ειρηνοδικείου Μεσολογγίου που αποφάσισε να πληρώσουν οι δανειολήπτες μόνο 2.500 ευρώ από τα 140.000€ που όφειλαν στους πιστωτές, σε τρία χρόνια, διαγράφοντας ποσό μαμούθ 137.500€! Η μόνη απάντηση στις αδηφάγες ορέξεις των τραπεζιτών στο νομικό πεδίο, είναι μόνο ο νόμος Κατσέλη».

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά την ψήφιση του μνημονίου το 2015, ο νόμος Κατσέλη θα παύσει να ισχύει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν θα δοθεί παράταση με φόντο βέβαια και τις εκλογές που έρχονται. Επί της ουσίας οι δανειολήπτες μένουν ξεκρέμαστοι την ώρα που οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται με… ιλιγγιώδη ταχύτητα!

sinidisi.gr

Σχόλια:

more recommended stories