Με νέα επιστολή της η Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Πότη Τσιριμπή, θέτει την διοίκηση της ομάδας και ειδικά τον πρόεδρό της, προ των ευθυνών του, για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η όλη υπόθεση με τα οφειλόμενα στον Δήμο και την πόλη.

Κατόπιν αυτού, η Δημοτική Αρχή, δίνει στη δημοσιότητα και τη νέα επιστολή, επιθυμώντας να γίνει γνωστό στους φιλάθλους της Πατρινής ποδοσφαιρικής ομάδας το ποιος έχει την ευθύνη για την όλη κατάσταση, αλλά και να τους ενημερώσει αναλυτικά για όσα οφείλει η ομάδα, με αποτέλεσμα να «είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να παραχωρηθούν, οι εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου  για την διεξαγωγή  αγώνα σας».

Ολόκληρη η επιστολή, που υπογράφει ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Τάκης Πετρόπουλος, έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε

με δική σας αποκλειστικά ευθύνη και παρά την δική μας προσπάθεια από τις 27 Νοέμβρη 2015, δεν κατέστη δυνατόν  να συναντηθούμε, προκειμένου να εξευρεθεί από κοινού εφικτός τρόπος τακτοποίησης  των εκκρεμοτήτων, της εταιρείας ΠΑΕ Παναχαϊκή, που νομίμως εκπροσωπείτε, προς τον Δήμο Πατρέων για την χρήση των εγκαταστάσεων του Π.Σ.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει πολύ έγκαιρα με την από 9 Μάρτη επιστολή μας, την οποία και δημοσιοποιήσαμε, υπό αυτές τις συνθήκες, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να σας παραχωρήσουμε, τις εγκαταστάσεις του Π.Σ.  για την διεξαγωγή  αγώνα σας.

Παρ’ όλα αυτά προς ένδειξη καλής θέλησης σας καλούμε εκ νέου σε συνάντηση  για την εξεύρεση τρόπου τακτοποίησης των χρονιζόντων εκκρεμοτήτων σας προς τον Δήμο Πατρέων και την ορίζουμε για αύριο Πέμπτη 17 Μάρτη στις 10.00΄π.μ. στα γραφεία μας. Σε περίπτωση δε που δεν σας εξυπηρετεί η ώρα, σας καλούμε να την ορίσετε εσείς, σε κάθε περίπτωση πάντως μέχρι τις 18.00΄ στα γραφεία μας.

Με την ευκαιρία σας επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι το συνολικό χρέος της Εταιρείας σας  προς τον Δήμο Πατρέων ανέρχεται πλέον στις 14 χιλ. ευρώ και αναλύεται ως εξής:

Α. Τα 6 χιλ. ευρώ είναι έξοδα για ηλεκτροφωτισμό στους αγώνες με Λεβαδειακό και Παναγιάλειο, τα οποία ο Δήμος Πατρέων (συνεπώς ο Πατραϊκός λαός) έχει ήδη πληρώσει στη ΔΕΗ χωρίς να τα έχει εισπράξει.

Β. Τα υπόλοιπα 8 χιλ. ευρώ αντιστοιχούν στη μίσθωση των εγκαταστάσεων του Π.Σ. για τους αγώνες με Κισσαμικό, Καλλιθέα, Πανελευσινιακό και Πανσεραϊκό.

          Επί πλέον σας διευκρινίζουμε:

  1. Από το παραπάνω ποσό των 8 χιλ. ευρώ που αντιστοιχεί στη μίσθωση των εγκαταστάσεων του Π.Σ. για την διεξαγωγή αγώνων, το μεγαλύτερο μέρος είναι έξοδα υπερωριακής απασχόλησης τεχνικού κι εργατικού προσωπικού, που έχει καταβάλει ήδη ο Δήμος Πατρέων (συνεπώς ο Πατραϊκός λαός) χωρίς επίσης να τα έχει εισπράξει.
  2. Δεν έχετε καταβάλλει το συμφωνηθέν και προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Σ. για ανταποδοτική χρήση χώρων του Π.Σ. από  Εμπορικές Εταιρείες μίσθωμα,  για την κατ’ αποκλειστικότητα  καθημερινή χρήση αποδυτηρίων και άλλων βοηθητικών χώρων.
  3. Δεν έχετε αποκαταστήσει εκτεταμένες ζημιές και φθορές (πλαστικά καθίσματα, είδη υγιεινής, πόρτες, τοιχία) όπως οφείλατε,  που προκλήθηκαν με υπαιτιότητα σας στις εγκαταστάσεις του Π.Σ.
  4. Συστηματικά δεν παραδίδετε, όπως ρητά οφείλετε, μετά τους αγώνες σας τις εγκαταστάσεις του Π.Σ. στην κατάσταση (καθαριότητα αγωνιστικού χώρου, κερκίδων και περιβάλλοντος χώρου, αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων κ.ο.κ.), όπως τις παραλαμβάνετε πριν από αυτούς, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πατρέων (συνεπώς ο πατραϊκός λαός) να απασχολεί δικό του προσωπικό και να χρεώνεται.
  5.  Έχετε παραβιάσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν διάφορους συμβατικούς όρους  της ανταποδοτικής παραχώρησης χρήσης των εγκαταστάσεων του Π.Σ. , όπως για παράδειγμα το απαγορευτικό χρήσης του χλοοτάπητα, με κίνδυνο την ολοσχερή καταστροφή του.
  6. Συνεχίζετε καταχρηστικά να καταλαμβάνετε αποδυτήρια και άλλους βοηθητικούς χώρους του Π.Σ., μετά την 31 Δεκέμβρη 2015 ημερομηνία λήξης της παράτασης χρήσης τους, που σας δόθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή μετά από αίτημα σας.

Μετά από αυτά γίνεται κατανοητό, ότι η  ευθύνη για την διεξαγωγή του επόμενου ή άλλων αγώνων σας στις εγκαταστάσεις του Π.Σ. σας ανήκει αποκλειστικά.