Βρέθηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά (video)

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:25

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά, 47 ετών, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε στην περιοχή Καβουρότρυπα, στο Μεσολόγγι, την περασμένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Οι δύτες εντόπισαν το αεροσκάφος σε βάθος πενήντα μέτρων, πολυ κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει απο την αρχή ο αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του αεροσκάφους.

Ο πιλότος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους, στην θέση του, γεγονός που δείχνει ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Το έργο των δυτών ήταν πολύ δύσκολο καθώς η ορατότητα στο σημείο ήταν σχεδόν μηδενική, μετά απο τρείς προσπάθειες κατάφεραν να εντοπίσουν τόσο το αεροπλάνο όσο και τον πιλότο.

Οι ερευνες της Μ.Υ.Α

Αξίζει να τονισθεί, ότι οι βατραχάνθρωποι της Μ.Υ.Α, κινητοποιήθηκαν άμεσα από τον πρώτο συναγερμό. Ειδικό κλιμάκιο μετέβη στο σημείο, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες και συμβουλές στον διοικητή σκηνής. Ολες αυτες τις ημερες, οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι πραγματοποιουσαν εξειδικευμένες έρευνες στο σημείο για τη συλλογή πειστηρίων και τον εντοπισμό του ατόμου και σημερα το απογευμα εντοπισαν τον πιλοτο.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» για την νεκροψία νεκροτομή.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του η οποία βρίσκεται στο Μεσολόγγι απο την πρώτη στιγμή των ερευνών.

Οι επικεφαλής των ερευνών της ανακοίνωσαν τα τραγικά νέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Κεφαλάς ήταν αποστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έλκει την καταγωγή του απο τα Ιωάννινα ενώ ήταν μόνιμος κάτοικος Πατρών.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:29

Συνεχίζονται, για τέταρτη ημέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του του 47χρονου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά και του αεροσκάφους του, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου στο Μεσολόγγι.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί, εκτός από τη θάλασσα και στην ακτογραμμή, από την Ακράτα έως την Κυλλήνη και από τον Αγ. Νικόλαο Φωκίδας έως τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής μετέχουν 12 οχήματα και 36 άτομα προσωπικό, ενώ συμμετέχει επίσης στις έρευνες κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Ιωννίνων με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Παράλληλα, το ωκεανογραφικό «Ναύτιλος» του πολεμικού Ναυτικού «χτενίζει» τη θάλασσα.

Το μεγάλο βάθος, τα ισχυρά ρεύματα αλλά η λάσπη στην περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος, δυσκολεύουν πολύ τις έρευνες.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories