ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ! Aπίστευτο καψώνι ΟΑΕΕ σε επαγγελματίες της Πάτρας

Καταστάσεις καθημερινής τρέλας βιώνουν δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, τεχνικοί, τεχνολόγοι και μηχανικοί την Πάτρα ελεώ περίεργων λογικών και κρίσεων κατά το δοκούν από το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), καθώς με λογικές αποφασίζουμε και διατάσσουμε υποχρεώνονται να διπλοπληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, όταν την ίδια ώρα σε ανάλογες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα οι αποφάσεις είναι απαλλακτικές για τους πολίτες που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.

Η Πάτρα ωστόσο – με την ανοχή τόσο του ΤΕΕ όσο και του Συλλόγου των Τεχνολόγων Μηχανικών – αποτελεί ανεξάρτητο Βασίλειο, με αποτέλεσμα την μοναδική κρίση ενός στελέχους του ΟΑΕΕ να υποφέρουν κατά κύριο λόγο Μηχανικοί και Τεχνολόγοι οι οποίοι  έχουν την ατυχία για την διεκπεραίωση του έργου τους να διατηρούν και επιχειρήσεις με προϊόντα που άπτονται του αντικειμένου τους.

Στα απίστευτα αλλά αληθινά περιστατικά όπως αυτά που αφορούν σε εξαναγκασμό καταβολή εισφορών για την διατήρηση επιχείρησης η οποία πουλάει προϊόντα κεντρικής θέρμανσης, ψύξης κλιματισμού, της οποία ο ιδιοκτήτης είναι και μηχανολόγος μηχανικός και πληρώνει κανονικά εισφορές το ταμείο μηχανικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Πατρινού ο οποίο έχει δίπλωμα  τεχνολόγου ηλεκτρολόγου μηχανικού, κατά βάλει κανονικά ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο του και ο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) τον καλεί να πληρώσει χιλιάδες ευρώ για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών γιατί διαθέτει επιχείρηση η οποία διαθέτει ανάλογα προς το πτυχίο και το αντικείμενο που έχει σπουδάσει υλικά.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες περιπτώσεις στην περιοχή είναι δεκάδες, ενώ όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή του o “Kόσμος»  για εκατοντάδες άλλες ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας τα υπεύθυνα  στελέχη – υπάλληλοι του ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ έχουν εκδώσει απαλλακτικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί πως με ευθύνη τόσο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος , όσο και της Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών Νομού Αχαΐας  Μηχανικοί και Τεχνολόγοι Μηχανικοί κινδυνεύουν να χάσουν περιουσίες αλλά ακόμα και με φυλάκιση, καθώς από πλευράς τους δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση.

dete.gr

Σχόλια:
patrasnews.com

Leave a Comment
Share
Published by
patrasnews.com

Recent Posts

Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

Πάφος - Απόλλων Λεμεσού (LiveScore)

1 month ago

Πορεία φοιτητών στην Πάτρα κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Κινητοποιήση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πάτρα, σύμφωνα με το Φοιτητής…

4 months ago

Πάτρα: 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την…

4 months ago

ΣΟΚ: Νεκρός ηλικιωμένος! Έπεσε στο αναμμένο τζάκι και κάηκε!

Η κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου για καπνούς σε σπίτι στις Νερατζιές Αιγιαλείας, αποκάλυψε…

4 months ago

Πάτρα: Απειλούσε νεαρή μέσω facebook

Πάτρα: Ο 29χρονος δράστης παρά τις μηνύσεις που έχει δεχθεί από την γυναίκα, δεν έχει…

4 months ago

Καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στην Πάτρα / ΕΙΚΟΝΕΣ

Έντονη κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα…

4 months ago