Α ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: “Λουκέτα” σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις! Βγαίνουν στον δρόμο οι “ράμπο”

Μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, συγκροτούνται άμεσα συνεργεία από την Α΄ ΔΟΥ Πατρών για τη διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων της τήρησης βιβλίων, της έκδοσης φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων) και την ορθή υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ.

Οι  επιτόπιοι έλεγχοι στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, θα ξεκινήσουν άμεσα και με προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται στη λίστα υψηλής παραβατικότητας, λόγω και της θερινής περιόδου, δηλαδή στον κλάδο εστίασης – αναψυχής και τουρισμού.

Εκτός από τα χρηματικά πρόστιμα, η επανάληψη της παράβασης της μη έκδοσης αποδείξεων που διαπιστώνεται κάθε φορά από τον φορολογικό έλεγχο μέσα στην ίδια χρήση ή στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη, θέτει την επιχείρηση σε κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας της μέχρι και έναν μήνα, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Για τις πωλήσεις προς ιδιώτες καταναλωτές, υπάρχει η υποχρέωση για τη χρήση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών που προβλέπει ο σχετικός νόμος Συγκεκριμένα, οι αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών εκδίδονται με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής ή εφόσον εκδίδονται μηχανογραφικά με σήμανση από φορολογικό μηχανισμό.

ΦΩΤΟ: Ο διευθυντή; της Α’ ΔΟΥ Πατρών, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος

dete.gr

Σχόλια:

more recommended stories