Αχαϊα: Οι σκέψεις για δημιουργία hot spot προσφύγων στην περιοχή – Οι αποκαλύψεις και οι φημολογίες από την… ΚΕΔΕ για την Αιγιάλεια

Ένα ζήτημα που αν μη τι άλλο προκάλεσε σκεπτικισμό ανάμεσα στους 29 παρόντες δημοτικούς συμβούλους και στους ακροατές, έθιξε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, ο δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος μετέφερε την πληροφορία που εδώ και μέρες -όπως τόνισε ο ίδιος- έχει διαρρεύσει από την ΚΕΔΕ, βάσει της οποίαςτα hot spots υποδοχής και καταγραφής προσφύγων θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα, με την Αιγιάλεια να βρίσκεται πιθανόν μέσα στον αρχικό σχεδιασμό!

Βεβαίως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, όμως θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή, σημείωσε ο δήμαρχος, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο να πηγαίνει το θέμα…ένα βήμα παραπέρα:

“Ποιος μας λέει πως αυτό το hot spot δεν θα βρίσκεται σε ήδη έτοιμο καταυλισμό, δηλαδή στο Τριάντειο; Μην το δεχτείτε το hot spot στην Αιγιάλεια, είμαστε κι εμείς στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε κίνηση ώστε να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο” σημείωσε ο πρώην δήμαρχος, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Παναγόπουλο πως την Παρασκευή θα βρεθεί στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών μαζί με τη διεύθύντρια της ΥΑΣ κα Κλεάνθη, για να συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και όχι μόνο, με το θέμα του Τριαντείου να βρίσκεται μέσα στην ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr, πάντως, η νέα διοίκηση του Τριαντείου κληροδοτήματος προσανατολίζεται στο να ζητήσει την εκκένωση της παραχωρηθείσας προς τον πρώην Δήμο Αιγίου έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων, οπότε τα περιθώρια στενεύουν για όσους εξακολουθούν να διαμένουν στα δεκάδες μεταλλικά σπιτάκια και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχικό σκοπό της δημιουργίας του καταυλισμού, δηλαδή

Σχόλια:

more recommended stories