Αχαΐα: Ο 5χρονος πιτσιρικάς που οδήγησε τον οδοντωτό! Η ευχή του έγινε πραγματικότητα από το Make A Wish Ελλάδας!

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική στιγμή έζησαν το πρωί της Δευτέρας όσοι ταξίδεψαν με τον οδοντωτό από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα. Ο μηχανοδηγός έδωσε τη … θέση του σε έναν πεντάχρονο που το όνειρό του ήταν να οδηγήσει το ιστορικό τρενάκι. Η ευχή του θαραλέου πιτσιρικά έγινε πραγματικότητα μέσα από την οργάνωση Make a wish Ελλάδας. 

Συγκινημένοι οι γονείς οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι επιβάτες, έβλεπαν στα μάτια του μικρού οδηγού τη χαρά του και την ικανοποίηση που ένιωσε, όταν κατάλαβε ότι είναι αυτός που τους οδηγεί σε αυτή την όμορφη διαδρομή!

Ο οδηγός ευχαρίστησε τον μικρό του… συνάδελφο τον φίλησε και του χάρησε το καπέλο του!

Το tempo24.gr, επικοινώνησε με τους υπευθύνους του οργανισμού, οι οποίοι μας ανέφεραν τα εξής:

“Ο 5χρονος Γιώργος ευχήθηκε να γίνει οδηγός τραίνου. Στις 7πμ ξεκινήσαμε από Αθήνα με την ευγενική χορηγία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάναμε μία μαγική διαδρομή Διακοφτό-Καλάβρυτα-Διακοφτό με τον οδοντωτό. Ο μικρός Γιώργος οδηγούσε συνέχεια και τα χαμόγελά του ήταν τεράστια. Ευχόμαστε να είμαστε σύμμαχοί του στον αγώνα του ενάντια στην απειλητική ασθένεια που τον ταλαιπωρεί”. 

Μάθε για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Όταν ένα παιδί ανακαλύπτει ένα σκληρό κόσμο γύρω του
…μία Ευχή έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που πραγματοποιεί Ευχές παιδιών ηλικίας 3-18 ετών, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η μυϊκή δυστροφία, διάφορα σύνδρομα κ.α. ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα.
Το Make-A-Wish® (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1996. Στις 6 Μαρτίου 1997, εκπληρώθηκε η πρώτη Ευχή παιδιού, του Ανδρέα. Τα λόγια του μάς συντροφεύουν πάντα: «Όταν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά έρχεται πιο κοντά»  Ανδρέας, 10 ετών
Είναι ο μοναδικός φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί Ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές αρρώστιες, απειλητικές για τη ζωή τους. Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη των 700 εθελοντών μας, έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.450 Eυχές.
Ο σκοπός μας
Να μπορούμε να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε Όλες τις Ευχές παιδιών που μάς έχουν ανάγκη, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ακόμη και να αλλάξει η κλινική τους εικόνα!
Μέσα από τη διαδικασία της Ευχής, δημιουργούμε αλησμόνητες εμπειρίες για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, με ένα σκοπό: να γεμίσουν δύναμη, να πιστέψουν στη ζωή και να την ξανακερδίσουν!
Η θεραπευτική δύναμη μιας Ευχής
Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, το ισχυροποιεί τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην αρρώστια που απειλεί τη ζωή του. Η εκπλήρωση της Ευχής του αποτελεί μία τόσο μοναδική και συναρπαστική εμπειρία και έχει τέτοια καταπληκτική δύναμη ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς τους, θωρακίζοντάς τους όλους με δύναμη στη μάχη που δίνουν με την αρρώστια.
Βλέπουμε καθημερινά ότι η εκπλήρωση κάθε Ευχής έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σωματική, πνευματική και συναισθηματική υγεία των παιδιών που είναι αντιμέτωπα με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Σύμφωνα με ιατρική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί για την αξία μιας Ευχής: 
•    Σε 89% ανέρχεται το ποσοστό των παιδιών που η ψυχολογική ενδυνάμωση από την εκπλήρωση της Ευχής τους, βελτίωσε την κατάσταση της υγείας τους.
•    Το 81% των γονέων παρατήρησαν μεγαλύτερη προθυμία των παιδιών Ευχής να συμμορφώνονται με τους κανόνες θεραπείας.
•    Το 75% των γονέων επεσήμαναν ότι η εμπειρία της Ευχής αύξησε τη δύναμη και βελτίωσε τη σωματική υγεία των παιδιών Ευχής.
•    Το 74% των γονέων είδαν την εμπειρία της Ευχής σαν μια θετική καμπή στον αγώνα των παιδιών ενάντια στην αρρώστια τους.
Κατηγορίες Ευχών
Οι Ευχές των παιδιών περιορίζονται μόνο από την ίδια τους τη φαντασία και ανήκουν σε μία από τις παρακάτω 5 κατηγορίες:

Εύχομαι να γίνω… Πολλά παιδιά ονειρεύονται τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και εύχονται να μπορούσαν να κάνουν πραγματικότητα αυτό το όνειρο τώρα! Μερικά παιδιά θέλουν να μοιάσουν στους ήρωες τους και να γίνουν πυροσβέστης, αστυνομικός, μπαλαρίνα κ.α. Ενώ άλλα επιθυμούν να μάθουν πως είναι να είσαι ένας διάσημος αθλητής, ένας ροκ σταρ ή ακόμα και ένα μοντέλο ή ένας φανταστικός ήρωας…

Εύχομαι να γνωρίσω… Μερικά από τα παιδιά εύχονται να συναντήσουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό, τραγουδιστή, αθλητή, κάποιον που πραγματικά θαυμάζουν ή ακόμα και ένα μη υπαρκτό πρόσωπο όπως ένας υπέρ-ήρωας ή ήρωας παραμυθιού και να περάσουν χρόνο μαζί του, κάνοντας ερωτήσεις, τραβώντας φωτογραφίες και παίρνοντας αυτόγραφα!
Εύχομαι να πάω… Τα παιδιά Ευχής μερικές φορές επιθυμούν να ταξιδέψουν σε κάποιο μέρος της Ελλάδας που τους αρέσει και που έχουν ονειρευτεί, αλλά ποτέ δεν έχουν πάει! Πολλά επιλέγουν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια μουσική συναυλία, ή ακόμα και να επισκεφτούν ένα ελληνικό νησί, να πάνε για σκι ή μια κρουαζιέρα με την οικογένειά τους.
Εύχομαι να αποκτήσω… Συχνά η Ευχή ενός παιδιού αφορά στο να αποκτήσει κάτι ιδιαίτερο, όπως ένα καινούριο υπνοδωμάτιο, ένα ποδήλατο, μία ηλεκτρονική συσκευή,  ένα δεντρόσπιτο, ένα καταπληκτικό παιχνίδι ή ότι άλλο επιθυμεί η καρδιά του!

Εύχομαι να ζήσω μία εμπειρία… Η φαντασία των παιδιών είναι αστείρευτη και πολλές φορές αυτό που έχουν ανάγκη είναι να ζήσουν μία εντελώς ξεχωριστή εμπειρία, που θα τους μείνει αξέχαστη για όλη τους τη ζωή. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη κατηγορία Ευχών… εύχομαι να κολυμπήσω με δελφίνια, να αγιογραφηθεί το εκκλησάκι μου, να κάνω μάχη με τον Λεωνίδα ενάντια στους Πέρσες, να φτιάξω κέικ στο δάσος, να  διοργανωθεί  ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΠΑΟΚ και Εθνικής EURO 2004 και τα έσοδα να δοθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ… είναι λίγες μόνο από τις μαγικές Ευχές που είχαμε την τιμή να εκπληρώσουμε!

Όποια κι αν είναι η Ευχή του παιδιού, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει, για εμάς είναι απλά η αφετηρία και μία αφορμή για να προσφέρουμε στο παιδί μία τόσο μοναδική εμπειρία που δεν θα πιστεύει ότι τη ζει!  
Πόροι
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ως φιλανθρωπικός, μη-κερδοσκοπικός Οργανισμός δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος ή από άλλα κονδύλια. Όλα τα παιδικά όνειρα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με την οικονομική βοήθεια χορηγών και με χρήματα που συγκεντρώνονται από δωρεές, από προγράμματα και από τις διάφορες εκδηλώσεις ή bazaar που διοργανώνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Για να ενημερωθείτε για τa διάφορα προγράμματα εξεύρεσης πόρων και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μας υποστηρίξετε, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και περιηγηθείτε στην ενότητα Υποστηρίξτε μας https://makeawish.gr/ypostirixte-mas/ 

Πώς μπορείτε να μας βοηθήσετε…
Οι Ευχές αυτών των παιδιών δεν μπορούν να περιμένουν. Ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η  υποστήριξή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επιτελούμε το Έργο μας… ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!
Υιοθετήστε μια Ευχή
Μία εταιρεία, ένας ιδιώτης, μια άλλη ομάδα ανθρώπων ή ένας οποιοδήποτε φορέας μπορεί να αναλάβει ολόκληρο ή μέρος από το κόστος της Ευχής και να γίνει έτσι «Ανάδοχος Ευχής».
Επίσης, στην περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να αναλάβει μερικώς ή καθ’ ολοκληρία την οργάνωση της Ευχής με την καθοδήγηση του γραφείου.  Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία!

Ως Ανάδοχος θα ενημερωθείτε για το όνομα του παιδιού και την Ευχή του. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου η οικογένεια έχει επιλέξει να υπάρχει δημοσιότητα στην Ευχή, μπορούν να υπάρξουν και τα σχετικά Δελτία Τύπου. Θα λάβετε επίσης περιγραφή της μαγικής στιγμής της εκπλήρωσης του ονείρου του και το κυριότερο… θα ξέρετε ότι έχετε συμβάλει ενεργά κι εσείς στη χαρά και ευτυχία αυτού του παιδιού που, μέσα από τη μαγική διαδικασία της Ευχής του, βίωσε μαζί με την οικογένειά του, αξέχαστες στιγμές, ικανές να ενισχύσουν τον αγώνα του για ζωή, με Χαρά, Δύναμη κι Ελπίδα.
Δωρεές σε είδος και υπηρεσίες
Μπορείτε κι εσείς να μας ενισχύσετε προσφέροντάς μας προϊόντα, τα οποία χρειαζόμαστε για την εκπλήρωση των Ευχών! Επιπλέον, οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να κάνει τις Ευχές πιο  μαγικές, είναι ευπρόσδεκτο με μεγάλη ευγνωμοσύνη.
Θα μπορούσατε ακόμη να μας προσφέρετε πρώτες ύλες ή είδη προς διάθεση στις Εορταγορές (Bazaars) που διοργανώνουμε, στις λαχειοφόρους αγορές ή στις δημοπρασίες.
Τέλος, στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα γραφείου, ευελπιστούμε στη  δική σας υποστήριξη, προσφέροντάς μας τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη, ταχυμεταφορές, γραφική ύλη, κ.λπ.
Με αυτόν τον τρόπο όλο και μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας, θα διατίθεται στην εκπλήρωση και μόνο των παιδικών ονείρων.
Άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μας υποστηρίξετε:
•    Συμμετοχή στο Πρόγραμμα “Αστέρι της Ευχής” – για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.wishstar.gr 
•    Αγορά προϊόντων Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) https://makeawish.gr/agoraste-proionta-make-a-wish/
•    Επιλέξετε να κάνετε μία δωρεά στη χαρά https://makeawish.gr/ypostirixte-mas/vaftisi-ke-gamos/
μα και στη δύσκολη στιγμή https://makeawish.gr/ypostirixte-mas/dorees/dorees-eis-mnimin/
•    Στείλτε τη λέξη “WISH” στο 54042 και συμβάλετε στην εκπλήρωση μίας ακόμη Ευχής! (Κόστος €2+ΦΠΑ)
•    Γίνετε εθελοντής! https://makeawish.gr/ypostirixte-mas/gine-ethelontis/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αθήνα: Λ.Βουλιαγμένης & Καραϊσκάκη 23, Γλυφάδα, 16675 |
Τ. 210 9637660 & 7 | F. 210 9637774 | E. [email protected]
Θεσσαλονίκη: Καρατάσου 1, 54626 | Τ. 2310 523978 | F. 2310 523979 |
E. [email protected], Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.makeawish.gr

Πηγή: tempo24.gr

Σχόλια:

more recommended stories