Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας: Δεν θα περνάμε από την Κανακάρη

Δοκιμαστική διέλευση λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ θα γίνει από τον Δήμο Πατρέων στην διανοιγμένη Κανακάρη το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, προκειμένου να ελεγχθεί η λειτουργικότητα της οδού. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ έχει διαμηνύσει στον Δήμο ότι τα λεωφορεία του δεν θα διέρχονται από την Κανακάρη.

Σύμφωνα με το Αστικό ΚΤΕΛ, τα προβλήματα εντοπίζονται στον μεγάλο αριθμό των μετακινούμενων πολιτών από τις οδούς Ερμού, Μαιζώνος, Κορίνθου, Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι με την αντιδρόμηση θα είναι υποχρεωμένοι να φτάσουν (με τα πόδια) στην Κανακάρη για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα έχει διαγνωστεί από τον συγκοινωνιακό φορέα στο πλάτος των πεζοδρομίων, το οποίο δεν επιτρέπει να εγκατασταθούν στάσεις για το επιβατικό κοινό.

Επ’ αυτού το Αστικό ΚΤΕΛ έχει διαπιστώσει ότι τα πεζοδρόμια της οδού Κανακάρη δεν επαρκούν ούτε καν για την ασφαλή αναμονή ή αποβίβαση των επιβατών. Από τις στάσεις της Κορίνθου και ιδιαίτερα εκείνες μεταξύ των οδών Γούναρη και Αγίας Σοφίας εξυπηρετούνται πολλοί επιβάτες, οι οποίοι είτε αποβιβάζονται κυρίως από τις γραμμές 2 και 3 είτε επιβιβάζονται στη γραμμή 6 μετά την Ερμού.

Αδυναμία έχει επισημάνει το Αστικό ΚΤΕΛ και στον έλεγχο των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στην Κανακάρη, πολύ περισσότερο, επειδή οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της οδού δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις στάθμευσης των ΙΧ τους.

Πελοπόννησος

Σχόλια:

more recommended stories