Αρναούτογλου: Μεσογειακός κυκλώνας θα κτυπήσει τις επόμενες ώρες δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Μεσογειακός κυκλώνας θα προσβάλλει τις επόμενες ώρες την Ελλάδα από τα δυτικά και θα επηρεάσει κυρίως τις περιοχές Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μάς εφιστά την προσοχή για τα φαινόμενα που θα «χτυπήσουν» τη χώρα στις αμέσως επόμενες ώρες. 

Ο μετεωρολόγος περιγράφει έναν «μεσογειακό κυκλώνα», που θα φέρει σφοδρούς ανέμους.

Ειδικότερα τονίζει πως:

«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέως βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή “βγάζοντας και μάτι” στο κέντρο του!

Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία!

Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών».

Νωρίτερα ο Σάκης Αρναούτογλου είχε αναφέρει:

«Βαρομετρικό χαμηλό με… μάτι ανοιχτά του Ιονίου θέλουν κάποια προγνωστικά μοντέλα την ερχόμενη Παρασκευή – Σάββατο. Προσοχή στους σφοδρούς ανέμους απόψε την νύχτα στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας σε ξηρά και θάλασσα».

 

Σχόλια:

more recommended stories