Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στην οποία κυριάρχησε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και των Πατρινών καρναβαλιστών έγινε η επίσημη αναγγελία του ερχομού του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

Με τον καιρό να κάνει το χατίρι στην Πάτρα αυτή την φορά, ο κόσμος χόρεψε, γλέντησε και διασκέδασε με την καρδιά του, συμμετέχοντας με το κέφι του στο ιδιαίτερα ευχάριστο πρόγραμμα που είχε στηθεί από τους διοργανωτές.

Σημείο αναφοράς ήταν και η ρίψη πυροτεχνημάτων η οποία απασχόλησε την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα για το αν θα γινόταν ή όχι.

Ήταν όλα μαγικά - Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016!
Το ραντεβού δόθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, την πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού, που μεταμορφώθηκε σε πεδίο διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων καλλιτεχνικών δρωμένων.
Το πρόγραμμα, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπέγραψε ο Νίκος Τουλιάτος, ήταν «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού» και συμμετείχαν 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές (καταξιωμένοι επαγγελματίες υψηλού καλλιτεχνικού βεληνεκούς αλλά και ερασιτέχνες), δίνοντας μια θεαματική και δυναμική μουσική διάσταση στην τελετή έναρξης.
Ήταν όλα μαγικά - Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016!

Σε αγωνιστικούς τόνους μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκος Χρυσοβιτιάνος, αλλά και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος στη συνέχεια πήρε τον λόγο.

“Τα τύμπανα της ειρήνης ηχούν στα αυτιά μας ακόμα και φέρνουν την καρδιά του κόσμου στο καρναβάλι μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πρόσφυγες της Συρίας που υποφέρουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστών, όπως είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους Πατρινούς να σηκώσουν το ανάστημα τους, μπροστά σε αυτά που τους επιτάσουν οι ισχυροί.

Ήταν όλα μαγικά - Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016!

Στη συνέχεια οι ρυθμοί θα ανέβουν, με τους Πατρινούς djs Saradis, Gogos, Stelios Apostolopoulos και Luigi να ξεσηκώνουν ακόμα περισσότερο τον κόσμο στην πλατεία Γεωργίου…

Ήταν όλα μαγικά - Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016!

Η Πάτρα έτσι φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχτηκε το Πατρινό Καρναβάλι 2016 το οποίο θα είναι από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Η καρναβαλική περίοδος λοιπόν άνοιξε και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο στις 12 και 13 Μαρτίου.

Ήταν όλα μαγικά - Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016!Ήταν όλα μαγικά - Δείτε φωτογραφίες από την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016!