Έντεκα ναυαγοσώστες πιάνουν δουλειά στις κοντινές παραλίες της Πάτρας

Το καλοκαίρι μπαίνει και οι ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου και μετά ετοιμάζονται για να πιάσουν δουλειά στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας. 

Ήδη, εδώ και ορισμένες ημέρες, έχει δημοσιοποιηθεί από τον δήμο Πατρέων ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών, συνολικού προϋπολογισμού 272.800 ευρώ. Η υποβολή των προτάσεων λήγει στις 29 Απριλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση τους για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο διαγωνισμός, οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή συνολικά τέσσερις μήνες.

Οι παραλίες κοντά στην Πάτρα που θα έχουν ναυαγοσώστες είναι η παραλία της Πλαζ, στην θέση Έξω Αγυιάς (2 βάθρα), στην παραλία Ακταίου, στην θέση Δημορηγόπουλου (1 βάθρο), στην παραλία του Αγίου Βασιλείου (1 βάθρο), στην παραλία Βραχνείκων (2 βάθρα), στην παραλία Καστελλόκαμπος (2 βάθρα), στην παραλία του Ρίου, μπροστά από το Porto Rio (1 βάθρο) και στην παραλία του Ψαθόπουργου (1 βάθρο).

Συνολικά σε ότι αφορά την επικράτεια του δήμου Πατρέων θα υπάρχουν 11 βάθρα με 11 ναυαγοσώστες που θα βρίσκονται στην θέση τους επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 10:30 το πρωί έως και τις 5:30 το απόγευμα.

Η παρουσία τους παραλίες της Πάτρας κρίνεται και φέτος το καλοκαίρι απαραίτητη αφού αφού τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ο κόσμος να επιλέγει τις παραλίες δίπλα στην πόλη για να κάνει το μπάνιο (και λόγω του οικονομικού παράγοντα), ενώ στο παρελθόν οι ναυαγοσώστες κατάφεραν να σώσουν ζωές από σίγουρο πνιγμό, έχοντας την ανάλογη εκπαίδευση, κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, αλλά και σε μικρά παιδιά. 

patrasevents

Σχόλια:

more recommended stories