Το ότι η κυβέρνηση δεν βλέπει με καλό μάτι την πορεία που ετοιμάζει ο Δήμος κατά της ανεργίας, από την Πάτρα στην Αθήνα, αυτό είναι κάτι που εύκολα κατάλαβαν όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Φαίνεται, άλλωστε, και από τις δηλώσεις των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβουλία του Δήμου. Στην δημοτική αρχή όμως το προχωρούν ακόμα περισσότερο το όλο θέμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει την διάθεση να βοηθήσει, αλλά ότι έχει φτάσει στα όρια της εμπάθειας.

Έχουν μάλιστα και επιχείρημα. Μπορεί τα στοιχεία που έδωσαν τα μέλη της αποστολής του Δήμου στον Υπουργό να αποδεικνύουν ότι η Πάτρα είναι μία από τις πόλεις της επικράτειας που αντιμετωπίζουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες που έχουν σε έμψυχο δυναμικό διάφοροι φορείς της πόλης, όπως ο Δήμος.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν έβαλε την Πάτρα και τον Δήμο στη λίστα με τις 18 πόλεις που θα ενισχυθούν με 8μηνίτες από τα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας που είναι να βγουν τον Μάιο.

Αποφάσισαν, γνωρίζοντας προφανώς τα στοιχεία της ανεργίας που τους έδωσε η αποστολή του Δήμου, να βάλουν τον Δήμο σε ένα άλλο γκρουπ με προσλήψεις που θα γίνουν πάντα στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας, τον προσεχή χειμώνα.

Στον Δήμο όμως έχουν ανάγκη από ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τους κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι όπου τα συνεργεία χρειάζονται παραπάνω προσωπικό για να προχωρήσουν σε εργασίες όπως το μάζεμα των κλαδιών, το πράσινο, οι κατασκηνώσεις, οι οδοστρώσεις κτλ.

Όσο για το ποιους έβαλαν στο πρώτο γκρουπ; Σύμφωνα με ανακοίνωση που θα εκδώσει ο Δήμος έχουν επιλεγεί πόλεις που έχουν δημάρχους οι οποίοι είχαν την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοκρατία παντού με λίγα λόγια…

patrasevents.gr