Άγιος Ανδρέας Νοσοκομείο: Αναβάλλονται …για τα «Χριστούγεννα» οι εξετάσεις των ασθενών λόγω βλάβης μηχανήματος

[quote_regular name=”” icon_quote=”no”][/quote_regular]Αναστάτωση σε δεκάδες Πατρινούς ασθενείς που είχαν κλείσει ραντεβού για εξέταση η βλάβη που προκλήθηκε στο μηχάνημα με το οποίο διεξάγονται οι κολονοσκοπήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest από τις αρχές της εβδομάδας αναβλήθηκαν δεκάδες εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό καθώς το μηχάνημα δεν λειτουργεί.

Οι ίδιες πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το μηχάνημα πρόκειται να αποσταλεί στην Αθήνα για να επισκευαστεί καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το φτιάξουν οι τεχνικοί του Νοσοκομείου. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον 10 ημέρες έτσι δεν θα γίνει καμία προγραμματισμένη εξέταση, σε πρώτη φάση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Οι ασθενείς ενημερώνονται τηλεφωνικώς για την ματαίωση του ραντεβού τους ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι του «Αγίου Ανδρέα» τους προτρέπουν να επικοινωνήσουν και πάλι μετά από περίπου δύο εβδομάδες προκειμένου να κανονίσουν νέα ημερομηνία.

Μέχρι τότε αισιοδοξούν οι διοικούντες του Νοσοκομείου ότι θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και θα υπάρξει η δυνατότητα να μπει και πάλι μια τάξη στις εξετάσεις.

Πάντως ακόμα και αν η αισιόδοξη πρόβλεψη για αποκατάσταση της βλάβης ισχύσει τελικά, οι ασθενείς βρίσκονται σε μια σημαντική καθυστέρηση που μπορεί να φθάσει μέχρι και τον ένα μήνα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κολονοσκόπηση είναι η μέθοδος για την ανίχνευση σοβαρών ασθενειών όπως έλκη, πολύποδες, καρκίνος του παχέος εντέρους κ.α., υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους κόλπους των ασθενών καθώς κάθε αναβολή μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη.

Σχόλια:

more recommended stories