Στο Σύνταγμα οι αγρότες από Δυτ. Ελλάδα-Πελοπόννησο – Το ευφάνταστο πανό των αγροτών της Αιτωλοακανρνανίας (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Nεότερη ενημέρωση 19.00΄

Χιλιάδες αγρότες βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο αριθμός ολοένα αυξάνεται καθώς καταφθάνουν αγρότες από όλη την Ελλάδα μαζικά, ενώ εκεί βρίσκονται και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.

Με κάθε μέσο οι αγρότες κατεβαίνουν στο Σύνταγμα, όπου από νωρίς έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές. Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Πελοπονήσσου και πήραν το Μετρό από την Αγία Μαρίνα για το κέντρο ενώ με τα τρακτέρ από τον Κηφισό καταφθάνουν άλλοι αγρότες στο κέντρο.

Αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με κλαδιά μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, ενώ η πομπή με τα 20 τρακτέρ περνά μπροστά από τη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida

Nεότερη ενημέρωση 17.37΄

Στη πλατεία Συντάγματος βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες και διαδηλώνουν κατά του ασφαλιστικού.

Αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία με πανό που έγραφε «εργόχειρο Κατρούγκαλου» από το οποίο κρέμονταν κρεμάλες βρέθηκαν μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη στη Βουλή φώναξαν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και του κ. Κατρουγκαλου.

 Παράλληλα άλλη ομάδα αγροτών άνοιξε μια τεράστια ελληνική σημαία στο ίδιο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού ενώ τραγούδησαν και τον εθνικό ύπνο.

Νεότερη ενημέρωση 16.56΄

Με κάθε μέσο οι αγρότες κατεβαίνουν στο Σύνταγμα, όπου από νωρίς έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές. Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασαν στην Αθήνα οι αγρότες της Πελοπονήσσου και πήραν το Μετρό από την Αγία Μαρίνα για το κέντρο. Αίσθηση προκάλεσε το πανό με τη φράση “Εργόχειρο Κατρούγκαλο” και τις… κρεμάλες.

 

Νεότερη ενημέρωση 15.40΄

Ανοιξαν, πριν από λίγο, οι αστυνομικές δυνάμεις το δρόμο στο Χαϊδάρι, υπό τον όρο οι αγρότες να μην πάρουν μαζί τα αγροτικά οχήματα.

Να σημειωθεί ότι γκλωβισμένοι δεν ήταν μόνο οι αγρότες αλλά και πολίτες μέσα στα οχήματά τους που ήταν άτυχοι και βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

Μέχρι τώρα οι αγρότες επιμένουν να πάρουν και τα αγροτικά αυτοκίνητά τους, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει η αστυνομία, η οποία επιτρέπει να μεταβούν προς το Σύνταγμα μόνο με τα λεωφορεία.

 

Nεότερη ενημέρωση 14.42΄

Ομάδα αγροτών από την Πελοπόννησο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαμαρτυρία αγροτών της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οπως αναφέρει το efsyn.gr, pριν από λίγο, ομάδα αγροτών από την Πελοπόννησο έφθασαν στην οδό Μάρνη και ενώθηκαν με τους αγρότες, που βρίσκονται από το πρωί εκεί.

Συνάδελφοί τους, παραμένουν στην Εθνική, κρατώντας ζεστά τα αγροτικά μηχανήματά τους.

Νεότερη ενημέρωση 14.21΄

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το enikos.gr από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών στο Δαφνί, με τον αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, να πετάει προς την πλευρά των αγροτών πέτρες, που σηκώνει από το έδαφος.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός διακρίνεται στο πλάνο να παίρνει από το οδόστρωμα πέτρες που έχουν πετάξει νωρίτερα οι αγρότες και να τις πετάει προς αυτούς.

Nεότερη ενημέρωση 13.42΄

Νέες εικόνες από τον “πόλεμο” στο Δαφνί

Νεότερη ενημέρωση 13.23΄

Δεν ηρεμεί η κατάσταση στο Δαφνί

 

Nεότερη ενημέρωση 13.11΄

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ! Οπλισμένοι με καδρόνια, οι αγρότες σπάνες τα πάντα, ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ! Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πάνε πουθενά χωρίς τα αγροτικά τους!

Νεότερη ενημέρωση 13.03΄

Αν και νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν κάνει στην… άκρη για να περάσουν οι αγρότες της Πελοπονήσσου, σε άλλο σημείο τους “μπλόκαραν” ξανά και τότε ξέσπασαν άγρια επεισόδια! Χημικά από τους αστυνομικούς, πέτρες από τους αγρότες, οι έσπασαν και ένα περιπολικό!

Πρώτη ενημέρωση 12.38΄

Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες της Πελοπονήσσου.

Τους σταμάτησαν στο Χαϊδάρι, λίγο πριν από το Δαφνί και τους ενημέρωσαν ότι θα περάσουν αλλά μόνο τα λεωφορεία και όχι τα τρακτέρ.

“Τι τους εμποδίζει το αγροτικό; Κάναμε πίσω για τα τρακτέρ, δεν ανέβηκε κανένα. Θα περάσουν όλα και τα αγροτικά και τα λεωφορεία” είπαν στον ΣΚΑΙ εξαγριωμένοι αγρότες. “Θα βγει ο κόσμος στο δρόμο με τα όπλα” είπε ένας άλλος!

Μετά την ένταση και τους διαπληκτισμούς, οι αγρότες της Πελοπονήσσου “έσπασαν” ακόμη ένα μπλόκο της αστυνομίας! Πούλμαν και αγροτικά πέρασαν από το Δαφνί και συνεχίζουν προς την Αθήνα καθώς τα ΜΑΤ έκαναν στην άκρη και για αυτή τους την κίνηση εισέπραξαν το χειροκρότημα των αγροτών!

Σχόλια:

more recommended stories