Στόχος της δράσης αυτής είναι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τα ιστορικά μνημεία και τα υπέροχα τοπία που η Πελοπόννησος προσφέρει σε αφθονία και παράλληλα να περιηγηθούν με ασφάλεια σε επιλεγμένες διαδρομές. Έχει ήδη εξασφαλιστεί η συμμετοχή διακεκριμένων ξένων και ελληνικών πληρωμάτων, πλησιάζοντας συνολικά τις 20 συμμετοχές. Το «Tour du Péloponnèse» είναι η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση κλασσικού αυτοκινήτου σε χρονική διάρκεια και χιλιομετρική απόσταση στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καταστεί το μεγαλύτερο event του είδους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Περιήγηση κλασσικών αυτοκινήτων στο λιμάνι της Πάτρας (pics+video)
Περιήγηση κλασσικών αυτοκινήτων στο λιμάνι της Πάτρας (pics+video)

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Triskelion είναι γνωστή για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει επίσης οδική βοήθεια και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 20 διεθνή και ελληνικά πληρώματα να συμμετέχουν οι μάχες στις ειδικές διαδρομές αναμένονται να είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Η Τελετή Έναρξης του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου (ώρα 12:00-13:00) ενώ μια μέρα πριν στις 2 Οκτωβρίου, πάνω από 20 κλασσικά αυτοκίνητα θα βγουν από το γκαράζ του πλοίου που θα φθάσει από την Ανκόνα της Ιταλίας στο λιμάνι της Πάτρας (15:30), προσελκύοντας έτσι τους φίλους των 4 τροχών.

Περιήγηση κλασσικών αυτοκινήτων στο λιμάνι της Πάτρας (pics+video)

Το Tour du Peloponnese θα καλυφθεί και από κινηματογραφικό συνεργείο με σκoπό την παραγωγή ενός φιλμ και φωτογραφικού υλικού, για την περαιτέρω ανάδειξη του αγώνα.

Δείτε αποσπάσματα από το περσινό Tour du Peloponnese

Φωτογραφίες: triskelion

patrasevents.gr