Πεινούν 1500 παιδιά στην Πάτρα! – Μάστιγα η φτώχεια

Κάποιοι και φέτος στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, τρώνε γλυκά και λαχταριστές λιχουδιές στα ζεστά σπίτια τους και αναμένουν τις γιορτές, μέσα σε ένα κλίμα θαλπωρής, αγάπης και ξεγνοιασιάς. Για κάποιους άλλους όμως τα παραπάνω αποτελούν όνειρο, όπως αυτά που βλέπουμε στα παραμύθια.

Τα στοιχεία «σκοτώνουν». Ειδικά όταν αυτοί οι «κάποιοι άλλοι» είναι παιδιά και καθημερινά, όπως και αυτές τις άγιες μέρες, δεν έχουν τα προς το ζην. Δεν βάζουν στο στόμα τους τη μέρα μια μπουκιά φαγητό και αναγκάζονται να θρέφονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Πατρέων, μέσα στις δυσκολίες που και αυτό διατρέχει, στις γενικότερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 1500 παιδιά καταφεύγουν στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Φεύγουν για το σχολείο τους χωρίς ένα ποτήρι γάλα, ή ένα κουλούρι!

«Τις μέρες αυτές θα τους δώσουμε επιπλέον τρόφιμα για να πάρουν και στο σπίτι τους, για τις οικογένειές τους. Προσπαθούμε όσο μπορούμε», δηλώνει στο PatrasTimes.gr o Πρόεδρους του Κοινωνικού Οργανισμού, Θ. Τουλγαρίδης.

Επιπροσθέτως, τους 100 ξεπερνούν οι καταγεγραμμένοι άστεγοι στην πόλης μας, που τις μέρες αυτές παγωνιάς διαμένουν στο δρόμο, με στέγη τον…ουρανό!

Σημειώνουμε πως στο σύνολό τους, μαζί με αυτούς που δεν έχουν καταγραφεί, μπορεί να ξεπερνούν τους 200.

patrastimes

Σχόλια:

more recommended stories