Πατρινό Καρναβάλι 2019: Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ της τελετής Λήξης από drone

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ της Τελετής Λήξης από drone

Μια ανεπανάληπτη νύχτα χαράς, συνύπαρξης πολιτισμών, φαντασμαγορίας, κεφιού, χορού, μουσικής και διασκέδασης, ήταν αυτή της Κυριακής 10 Μαρτίου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 ενώπιον ενός πρωτοφανούς σε έκταση πλήθους, των χιλιάδων Πατρινών και επισκεπτών, που γέμισαν ασφυκτικά τον Μόλο της Αγίου Νικολάου για να γιορτάσουν και να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη φιέστα της Πάτρας, το Πατρινό Καρναβάλι του 2019.

Το Πατρινό Καρναβάλι έκανε ιδιαίτερο θόρυβο φέτος και απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο τους λόγους για τους οποίους μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στις καρδιές όλων.

Την κήρυξη της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που έχοντας στο πλευρό του τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού του Πεκίνου (περιοχή Chaoyang) Jim Rinsun, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Ο Καρνάβαλος παραδόθηκε στη φωτιά υπό τους ήχους του τραγουδιού «Σαν τον Καραγκιόζη» του Διονύση Σαββόπουλου με ένα φαντασμαγορικό τρόπο στη θάλασσα και μαζί με την εντυπωσιακή ρίψη των πυροτεχνημάτων φώτισαν τον πατραϊκό ουρανό και πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα υπό τους ήχους του τραγουδιού «Πατρινό Καρναβάλι για πάντα» και καταιγιστικής hard rock μουσικής προκαλώντας τις θερμές εκδηλώσεις του τεράστιου πλήθους των συγκεντρωμένων.

Η τελετή λήξης, την οποία παρουσίασε η Νατάσα Τραγουστή με την γνωστή ξεχωριστή παρουσία της, που έχει συνδεθεί με τις χρυσές σελίδες του Πατρινού Καρναβαλιού, άρχισε μέσω γενικής συσκότισης και με τον προβολέα να πέφτει στον Καραγκιόζη, που ανεβαίνει στη σκηνή. Ο Καραγκιόζης τραγουδούσε a capela «Είμαι εγώ ο Καραγκιόζης, ένας μεγάλος, ένας τρανός. Γενέτειρά μου είναι η Πάτρα, για αυτό είμαι αγαπητός και διασκεδάζω μικρούς και μεγάλους και είμαστε όλοι μια χαρά…» και ο Χατζατζάρης καλωσόρισε όλους τους λαούς στην τελετή: «Ακούσατε, Ακούσατε Πατρινοί, Πατρινές, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Κινέζοι και όλοι οι άλλοι … καλωσορίσατε στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019» και βέβαια καλωσόρισε και στα κινέζικα και τον άκουσαν και οι εκλεκτοί Κινέζοι προσκεκλημένοι.

Μετά την φαντασμαγορική καύση του Καρνάβαλου και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, δράση ανέλαβε το δημοφιλές συγκρότημα των Locomondo, που πρόσφερε ένα απίστευτο πάρτυ προκαλώντας το αυξημένο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, που έμειναν ως αργά στον Μόλο και παρουσιάζοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους με πρώτη το «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα».

Το θερμόμετρο παρέμεινε στα ύψη και το γλέντι συνεχίστηκε στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης στην οδό Όθωνος Αμαλίας είχαν παραταχθεί φωταγωγημένα τα φετινά άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού δίνοντας μια εντυπωσιακή φαντασμαγορική εικόνα στο παραλιακό μέτωπο.

dete.gr
Σχόλια:

more recommended stories