ΠΑΤΡΑ: Χιλιάδες πιστών συρρέουν στους Ιερούς Ναούς της πόλης- Κορυφώνεται το Θείο Δράμα- ΦΩΤΟ

Χιλιάδες κόσμου προσέρχεται από το απόγευμα στις εκκλησίες της Πάτρας, όπου με κατάνυξη συμμετέχουν την ακολουθία της Μεγάλης Πέμπτης. Στους Ιερούς Ναούς της πόλης έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο καθώς το Θείο Δράμα βαίνει προς την κορύφωσή του.

Απόψε διαβάζονται τα 12 Ευαγγέλια που συγκροτούνται κυρίως από περικοπές των Ευαγγελίων του Ιωάννη και του Ματθαίου. (Οι φωτογραφίες είναι από τον Άγιο Ανδρέας).

Σε περίληψη τα 12 Ευαγγέλια: Τελευταίες νουθεσίες του Ιησού στους μαθητές του… «Αγαπάτε Αλλήλους». Ο τελευταίος αποχαιρετισμός. Προσευχή του Ιησού. Προδοσία του από τον Ιούδα. Σύλληψη του Ιησού και μεταφορά του «Από τον Άννα στον Καϊάφα». Δίκη του Ιησού από τους Αρχιερείς. Άρνηση Πέτρου («Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με»).

Ο Ιησούς ενώπιον του Πιλάτου, στο Πραιτώριο. Προσπάθεια του Πιλάτου να απελευθερώσει τον Κύριο, αλλά εμπρός στην αποφασιστικότητα των Φαρισαίων υποχωρεί. «Βαραβάν ή Χριστόν;» Ο Πιλάτος «Νίπτει τας χείρας του». Ο Ιούδας μεταμελείται και επιστρέφει τα «τριάκοντα αργύρια» στους Αρχιερείς, οι οποίοι τα έβαλαν στον «Κορβανά» (ταμείο του Ναού).

Απαγχονισμός Ιούδα. Πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά και Σταύρωσή του με δύο ληστές. Ο Ιησούς αφήνει το πνεύμα επί του Σταυρού. Μεταμέλεια του ενός ληστή, που ζητά από τον Κύριο να τον θυμηθεί στη βασιλεία των Ουρανών. Ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας ζητά από τον Πιλάτο το Σώμα του για να το θάψει. Ταφή του Ιησού και σφράγιση του Τάφου του από τους Αρχιερείς και Φαρισαίους.

thebest.gr

Σχόλια:

more recommended stories