Σεισμική δόνηση αισθητή στη ΠΑΤΡΑ – 5,2 Ρίχτερ – Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων – Στους δρόμους ο κόσμος ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

21:52 Κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή απο την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Δήμο. Έχουν ελεγχθεί ευαίσθητες περιοχές για κατολισθήσεις όπως η Φρίξα, χωρίς να υπάρχουν αρνητικές αναφορές.

Ο σεισμός έθεσε σε επιφυλακή και το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ελέγχθησαν ήδη περιοχές στην παραποτάμια ζώνη.

Ο κόσμος στον Πύργο και τα γύρω χωριά είναι ανήσυχος φοβούμενος τυχόν ισχυρό μετασεισμό.

21:42 Έως τώρα, στην περιοχή των Κρεστένων, έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές σε οικοσκευές. Οι επιστήμονες από την πλευρά τους θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου τουλάχιστον για το επόμενο 48χρονο. Έχουν καταγραφεί ήδη κάποιοι μετασεισμοί της τάξης των 3 Ρίχτερ ενώ εκτιμάται ότι λόγω της απουσίας κάποιου προσεισμού η δόνηση των 5,2 ήταν ο κύριος σεισμός.

21:20 Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και φυσικά ούτε θύματα, από τον σεισμό, που πάντως προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

21:10 Κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός ήταν έντασης 5,2 Ρίχτερ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΔΩ

21:02 Νεώτερες μετρήσεις ανεβάζουν την ένταση του σεισμού σε 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από από την Αρχαία Ολυμπία και 23 χιλιόμετρα ανατολικά του Πύργου και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Κρέστενας, ανάμεσα στο Γρύλλο, τα Διάσελα και το Γραίκα. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 20:55.

ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός είχε ένταση 4,9 Ρίχτερ

thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories