ΠΑΤΡΑ: Πολυτεχνική Σχολή στο ΕΑΠ με τα Τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Τμήματα

Πολυτεχνική Σχολή στο ΕΑΠ με τα Τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας – Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα Τμήματα

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή (1/2) στις διαδικασίες συγχώνευσης τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου» αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για συγχώνευση με τα αντίστοιχα τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, άλλαξε σχεδιασμό.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΑΠ

Εβαλε στο πλάνο των συνεργασιών το ΕΑΠ με το οποίο θα συγχωνευτούν όλα τα τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ. Στόχος να δημιουργηθεί μία Πολυτεχνική Σχολή που ήταν στους σχεδιασμούς του ΕΑΠ.

2Η ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργηθεί δεύτερη Σχολή Επιστημών Υγείας η οποία θα απορροφήσει τα τμήματα: Νοσηλευτικής, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Οπτικής Οπτομετρίας.

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα δημιουργήσει στο Αγρίνιο Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών στην οποία θα συγχωνευτεί και το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών του ΑΤΕΙ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται εξελίξεις και στα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων τα οποία θα μοιραστούν μεταξύ Πανεπιστημίου και ΕΑΠ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας αναφέρονται επιγραμματικά τα εξής: «Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν σήμερα (χθες) οι συζητήσεις της Ομάδας Εργασίας για τις συνέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και αναμένονται άμεσα τα τελικά πορίσματα».

Από Δευτέρα ξεκινούν οι εσωτερικές συζητήσεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα ώστε να προχωρήσουν σε οριστικές αποφάσεις. Στόχος πάντως του υπουργείου Παιδείας είναι το σχέδιο να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες ώστε οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη συγχώνευση άλλων 6 ΤΕΙ με Πανεπιστήμια της χώρας.

Μεταξύ αυτών είναι το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που επίσης συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας.

Σχόλια:

more recommended stories