Μεγάλο το ενδιαφέρον των πιστών για τα άγια λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού που βρίσκονται εδώ και ορισμένες μέρες, από το περασμένο Σάββατο 2 Απριλίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Πλήθος πιστών όλες αυτές τις ημέρες έχει προσέλθει στον ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσει τα λείψανα και να λάβει την ευλογία. Τα ιερά λείψανα προέρχονται από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως στην Κριμαία και θα επιστρέψουν στην βάση τους μετά την Δευτέρα στις 11 Απριλίου.

Η Συμφερούπολη αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας στην νότια Ουκρανία. Τα ιερά αυτά λείψανα συνοδεύουν στο ταξίδι τους στην Πάτρα, Ρώσικη ιερατική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης Συμφερουπόλεως κ. Σέργιο και την καθηγουμένη του μοναστηριού Ευσεβία.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας κατά το διάστημα της διαμονής τους έχουνεπισκεφτεί διάφορες εκκλησίες και μοναστήρια της περιοχής, μεταξύ άλλων την εκκλησία της Παντάνασσας, το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, το μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας στην Πιτίτσα, αλλά και τις ιστορικές ιερές μονές του Μεγάλου Σπηλαίου και της Αγίας Λαύρας.

patrasevents