ΠΑΤΡΑ: Οι καταυλισμοί προσφύγων… κατηφορίζουν προς νότο

ΠΑΤΡΑ: Οι καταυλισμοί προσφύγων… κατηφορίζουν προς νότο

Την ανάγκη να «απλωθεί το προσφυγικό προς τα κάτω» και να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και στη νότια Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σε χθεσινές δηλώσεις του. Ανοικτό είναι το θέμα της δημιουργίας χώρου φιλοξενίας στην Αχαΐα, παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης σε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής.

Ο κυβερνητικός βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων των περιοχών Σουλίου, Περιβόλας, Ριγανόκαμπου, Εγλυκάδας της προηγούμενη Κυριακή.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ζήτησαν από τον βουλευτή την παρέμβασή του για αξιοποίηση της περιοχής, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση προσφύγων στη ΜΟΜΑ, καθώς θεωρούν πως η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη και η εγκατάσταση και άλλου καταυλισμού θα συντελέσει στην υποβάθμιση της περιοχής.

Για το ζήτημα του κέντρου προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων στη ΜΟΜΑ που τέθηκε από τους εκπροσώπους των συλλόγων, ο Α. Ριζούλης διευκρίνισε πως κατανοεί τον προβληματισμό των κατοίκων και πως καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.

Ανέφερε πως το ζήτημα εγκατάστασης προσφύγων στην Αχαΐα είναι κάτι που συζητείται τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχόλια:

more recommended stories