Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 |

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΑΤΡΑ

ΠΑΤΡΑ: Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

ΠΑΤΡΑ: Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

Ανοικτά θα είναι, προαιρετικά, τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και στην Πάτρα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου. Ο Σύλλογος Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Πάτρας εκτιμά πως οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου θα ανοίξουν (από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, αν και ο Νόμος δίνει περιθώριο έως τις 8 το βράδυ) ) για να υποδεχθούν το αγοραστικό κοινό.

Την ίδια ώρα οι εμποροϋπάληλοι αντιδρούν με τον κυριακάτικο άνοιγμα και καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σχόλια:
To Top