Πάτρα: Συγκέντρωση φορέων στα Δικαστήρια στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας της Πάτρας, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στα Δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 1 Απρίλη 9 το πρωί, απευθύνουν με αποφάσεις τους, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Σωματεία Εργαζομένων και καλούν τους εργαζόμενους σε συμπαράσταση στη Δημοτική Αρχή της πόλης που διώκεται για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τους διάφορους μηχανισμούς και υπηρεσίες του κράτους που στέλνουν για μια ακόμη φορά τη Δημοτική Αρχή στα Δικαστήρια γιατί διέπραξε ένα «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου», όπως λένε. Το «έγκλημα» ήταν ότι μετέτρεψε ένα σκουπιδότοπο στη νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού. «Παρανόμησε», γιατί διαμόρφωσε, χωρίς κανένα κόστος για το λαό της Πάτρας, ένα μεγάλο πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους.

Καλούμε πλατιά την εργατική τάξη της πόλης μας, τα σωματεία να υπερασπιστούν τη δημιουργία και ύπαρξη του Νότιου Πάρκου, να σταθούν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που όχι απλά δεν «παρανόμησε», αλλά έκανε το σωστό, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού και των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης μας, να στηρίξουν έμπρακτα και να υπερασπιστούν με τη μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα Δικαστήρια την 1η Απρίλη, το δικαίωμά τους στην ξεκούραση και αναψυχή σε χώρους πρασίνου και πάρκα.

Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια.

Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό».

Ακόμα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων καλεί «όλους τους εργαζόμενους του Δήμου να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη και να αντισταθούν στα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης του θαλάσσιου μετώπου μας». Στο πλαίσιο αυτό, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 8.00 π.μ. έως 11.30 π.μ. και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο και στην πορεία μέχρι τα δικαστήρια.

Σχόλια:

more recommended stories