Πάτρα: Στο εδώλιο γνωστός εστιάτορας – Κινδυνεύει με πρόστιμο 30.000 ευρώ

Αναβλήθηκε η δίκη του ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου της Πάτρας, που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε αδέσποτο σκύλο στο Σαραβάλι. Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουλίου, όταν δύο άτομα ανέφεραν ότι τον είδαν να πετάει τροφή σε έναν αδέσποτο σκύλο της γειτονιάς.

Στη συνέχεια το ζώο άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και να έχει σπασμούς.

Κλήθηκε η αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη του άνδρα ενώ το ζώο που γλίτωσε τελικά, έλαβε ιατρική βοήθεια.

Όπως μεταφέρει το dete.gr, η δίκη έχει αναβληθεί για τις 10 Δεκεμβρίου. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως για τον συγκεκριμένο άνδρα είχαν γίνει καταγγελίες και για θανατώσεις άλλων ζώων. Όμως δεν απεδείχθη κάτι και ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά θανάτωσης ζώων στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα είναι απανωτά. Μάλιστα οι φιλοζωικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο εντοπισμός των υπαίτιων σε περίπτωση φόλας και θανάτωσης γενικά δεν είναι εύκολος και δεν προκύπτουν συλλήψεις ή διεξαγωγή δίκης.

Ωστόσο σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί και υπάρξει καταδίκη, ο νόμος προβλέπει φυλάκιση ακόμα και χρηματική ποινή ως 30.000 ευρώ!

Ο σταθμός

Η επαναλειτουργία του Σταθμού Μέριμνας Ζώων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ως δημοτικό κτηνιατρείο, τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ισως είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα που γίνεται για την αντιμετώπιση των αδέσποτων.

Η προ ημερών σύσκεψη ήταν η δεύτερη που έγινε σε διάστημα λίγων ημερών. Τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε ασθενείς και συνοδούς και ιδιαίτερα αυτό που αφορούσε το δάγκωμα μεταμοσχευμένης ήταν καθοριστικά στο να ενεργοποιηθεί το σύνολο των εμπλεκομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Χρήστος Μπούρας, η διοικήτρια του ΠΝΠ, Παναγούλα Μαμμή και εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων.

Σχόλια:

more recommended stories