Πάτρα: «Ξύλιασε» τους λαϊκούς και σκληρούς «ταλιμπάν» του κλήρου ο Δεσπότης

Στα μαύρα κατάστιχα της εκκλησίας των Πατρών έχει περάσει μέχρι νεοτέρας την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας, μετά την προσπάθεια ορισμένων  μελών της να αποτρέψει τη συμβολική συμμετοχή του επισκόπου των Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου στην πορεία ενάντια στην ανεργία που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο άγιος των  Πατρών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση συγκεκριμένων προσώπων «προεξάρχοντος» του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του Κ. Χριστόπουλου Ηλ. Γκοτσόπουλου, ο οποίος πρωτοστάτησε στην προσπάθεια επηρεασμού του  δεσπότη των Πατρών και μάλιστα δεν δίστασε να βάλει ως μέσο πίεσης, άλλους ιερείς, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη σκληροπυρηνική τους στάση απέναντι στον «κομμουνιστή» δήμαρχο της Πάτρας, όπως οι ίδιοι αποκαλούν τον Κ. Πελετίδη.

Αποκαλυπτικά ωστόσο της ξεκάθαρης σκέψης και τοποθέτησης του προκαθήμενου της εκκλησίας των Πατρών, απέναντι σε όλους όσους από τον κλήρο και όχι μόνο, ακόμα και στο πλαίσιο του απόηχου της πορείας στην Αθήνα επιχειρούν να τον επηρεάσουν αρνητικά προς το πρόσωπο του Κ. Πελετίδη , είναι τα όσα ειπώθηκαν στην διάρκεια συνάντησης του με μερίδα της τοπικής ηγεσίας της εκκλησίας και μερίδας πιστών, όπου κάποιος ρώτησε τον κ. Χρυσόστομο πως σχολιάζει τη στάση και τις αναφορές του κ. Γκοτσόπουλου, σχετικά με την πορεία και η απάντηση – η οποία προκάλεσε παγωμάρα στις τάξεις ορισμένων ιερέων οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν άλλα – ήταν «ποιος είναι αυτός ο κύριος , δεν τον γνωρίζω και δεν μου λέει τίποτα το όνομά του…»

Παράλληλα ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο γεγονός πως δεν επιτρέπεται από κανένα να επιχειρείται η απαξίωση του Δημάρχου της Πάτρας , πόσο δε μάλλον του Κ. Πελετίδη,  στον οποίο ανεξάρτητα αν διαφωνεί κανείς μαζί του ιδεολογικά, οφείλει να του αναγνωρίσει ευαισθησία στη διαχείριση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας και αγωνιώδη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τα …ζιζάνια

Το πόσο ενόχλησε μερίδα του κλήρου αλλά και τον σκληροπυρηνικών κύκλων της τοπικής εκκλησίας η συμβολική συμμετοχή του Μητροπολίτη της Πάτρας στην πορεία ενάντια στην ανεργία, αποτελεί και το γεγονός, πως συγκεκριμένα πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε αυτή , προσπάθησαν στη συνέχεια να τον αποτρέψουν – αφού δεν το κατάφεραν να τον πείσουν να μη συμμετάσχει σε αυτή – να μην μπει στο λεωφορείο που θα τον μετέφερε μαζί με άλλους …κομμουνιστές πολίτες σε άλλο σημείο.

Χριστόπουλος κατά Γκοτσόπουλου

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της παράταξης του Κ. Χριστόπουλου στον απόηχο της πορείας που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα. Ο επικεφαλής της παράταξης είναι πυρ και μανία με το Δημοτικό του Σύμβουλο Ηλία Γκοτσόπουλο, ο οποίος θεωρεί πως πολλές φορές στη διάρκεια της πορείας εφάρμοσε δική του πολιτική, από την οποία η παράταξη μόνο ζημιά έπαθε.

Μάλιστα ο κ. Χριστόπουλος θεωρεί πως η ζημιά – στο όνομα της αριβιστικής συμπεριφοράς του Δημοτικού του Συμβούλου είναι πολλαπλή – καθώς αυτή εντοπίζεται στο χώρο της εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία της Πάτρας.

Η προσπάθειά του να δημιουργήσει πρόβλημα στον επίσκοπο της Πάτρας, επειδή στήριξε και συμμετείχε στην  πορεία , είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα στις παραδοσιακές σχέσεις που είχε ο χώρος  από τον οποίο αντλεί πολλές από τις ψήφους της  η παράταξη.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν μέλη της παράταξης από την αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο της Πάτρας μέχρι νεοτέρας έχουν παγώσει οι σχέσεις με την ηγεσία της εκκλησίας στην Πάτρα και αυτό το φορτώνουν στο Δημοτικό Σύμβουλο Ηλ. Γκοτσόπουλο.

Το κακό όμως εντοπίζεται και σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο καθώς η κατάθεση προσωπικής ερώτησης από τον συγκεκριμένο Σύμβουλο, εν αγνοία του επικεφαλής, σχετικά με το κόστος της πορείας – σε μια χρονική στιγμή που θα έπρεπε να αλλάξει η ατζέντα και να προταχθούν άλλα θέματα – όταν στην κοινωνία αυτή είχε θετικό αντίκρισμα αποτελεί μεγάλη γκάφα και πλήγμα.

patrastimes.gr

Σχόλια:

more recommended stories