‘Ένα από τα ομορφότερα κτίρια της Πάτρας, στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, ένα κτίριο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αχαϊκή πρωτεύουσα και για την νεοκλασική αρχιτεκτονική βρίσκεται στα μαύρα του τα χάλια.

Ο λόγος φυσικά για το δημιούργημα του Ερνέστο Τσίλλερ, το Δημοτικό Θέατρο του Απόλλων, στην πλατεία Γεωργίου, η εξωτερική εικόνα του οποίου, έτσι όπως έχει καταντήσει από εμάς τους ίδιους, θα πρέπει να μας προκαλεί ντροπή.

Σπρέι στους τοίχους του, διαφόρων λογής σκουπίδια στον προαύλιο χώρο σε συνδυασμό με την υγρασία και την φθορά από τον χρόνο, το έχουν μετατρέψει σε ένα εγκαταλειμμένο στολίδι της πόλης, ένα στολίδι που προφανώς και αποτυπώνει την παρακμή της.

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook ο Οδυσσέας Ξεριζωτής συνοδευόμενες με ένα σχόλιο με τίτλο «Απολίτιστοι Κανίβαλοι !!!» είναι χαρακτηριστικές.

Όπως γράφει ο ίδιος: «Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πατρών , κατασκευάστηκε το 1872 σε σχέδια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Ενα στολίδι εγκαταλειμμένο στην τύχη του στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την κατάντια και την αδιαφορία όλων μας».

Πάτρα: Ένα στολίδι εγκαταλειμμένο στην τύχη του από… «απολίτιστους κανίβαλους» (pics)Πάτρα: Ένα στολίδι εγκαταλειμμένο στην τύχη του από… «απολίτιστους κανίβαλους» (pics)
patrasevents.gr