Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 |

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΑΤΡΑ

Ο ποδηλατόδρομος της Πάτρας συνάντησε το πρώτο «τούμπι» – Αντιδρούν οι οδηγοί ταξί – Τι θα κάνει ο Δήμος – ΒΙΝΤΕΟ

Αποσύρθηκε αιφνιδιαστικά από την επιτροπή κυκλοφοριακού σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων το θέμα του ποδηλατόδρομου, μετά την αντίδραση του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ. Αιτία για να «μπλοκαριστεί» η συζήτηση του θέματος, ήταν οτι σύμφωνα με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό ο ποδηλατόδρομος θα διερχόταν από την Όθωνος Αμαλίας, όπου υπάρχει πιάτσα ΤΑΞΙ, με αποτέλεσμα να την καταργεί.

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος απέσυρε το θέμα, ωστόσο η εξέλιξη αυτή θέτει ερωτήματα ως προς τις εναλλακτικές αλλά και τον βαθμό πίεσης που θα πρέπει να ασκηθεί για ένα τόσο σημαντικό έργο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Να σημειωθεί ότι η μεταφορά της πιάτσας στην ακριβώς απέναντι πλευρά του δρόμου, στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ, προβλέπεται απο τη μελέτη και θα είναι η αντιπρόταση του δήμου.

Ο επαναπροσδιορισμός της χάραξης του ποδηλατόδρομου, είναι πλέον ένα ορατό ενδεχόμενο ωστόσο η προοπτική να περάσει μέσα από τη λιμενική ζώνη φαίνεται να απομακρύνεται καθώς η δημοτική αρχή προβάλλει τον συνολικό σχεδιασμό και τις καθέτους που δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται.

Καυστικός για τη δημοτική αρχή ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Παναγιώτης Σκέντζος. Ο ίδιος είπε πως το πρόβλημα δεν είναι μια πιάτσα, αλλά ο συνολικός σχεδιασμός του ποδηλατόδρομου.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το θέμα

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (8/10/2018), με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής αποσύρθηκε το θέμα που είχε εισαχθεί προς συζήτηση και αφορούσε την «Μετατόπιση του Σταθμού Ταξί που βρίσκεται επί της δυτικής πλευράς της οδού Όθωνος – Αμαλίας νοτίως του Σταθμού ΟΣΕ».

Είναι γνωστή η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν της τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μαζικών φορέων της πόλης μας.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο διάστημα μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών Ταξί για το θέμα.

Σε σχέση με όσα αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα (9/10/2018) και για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι:

Δεν καταργείται καμία πιάτσα Ταξί και σε καμία περίπτωση στην Νόρμαν όπου δεν υφίσταται πιάτσα!

Το θέμα αφορά την μεταφορά της υφιστάμενης θέσης Ταξί επί της Όθωνος – Αμαλίας, για λόγους ασφαλείας του ποδηλατοδρόμου, σε νέα θέση ακριβώς απέναντι και επί της Όθωνος Αμαλίας.

Η μεταφορά της θέσης προβλέπεται από την μελέτη κατασκευής παραλιακής διαδρομής του ποδηλατοδρόμου Κανελλοπούλου – Παπαφλέσσα.

Η διέλευση του ποδηλατοδρόμου στην Όθωνος – Αμαλίας είναι ενδεδειγμένη γιατί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος συνδέεται με μια σειρά κάθετους ποδηλατοδρόμους (Αράτου –Αγ. Νικολάου – Τριών Ναυάρχων κλπ) που είναι ενταγμένοι και θα κατασκευαστούν με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) γι’ αυτό δεν επιλέχθηκε να διέρχεται εντός της λιμενικής ζώνης.

Ο ποδηλατόδρομος που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας θα συνοδεύεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή τσιμεντένιου στηθαίου σε όλο το μήκος της διαδρομής του.

thebest.gr

Σχόλια:

To Top