Οι σπουδαστές των ειδικοτήτων ΔΙΕΚ Πάτρας ενάντια σε πιθανή μετεγκατάστασή τους στο ΚΕΤΧ

Οι σπουδαστές των ειδικοτήτων ΔΙΕΚ Πάτρας ενάντια σε πιθανή μετεγκατάστασή τους στο ΚΕΤΧ

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Πάτρας ” Τμήμα Μηχανοτρονικής”, εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους σε πιθανή μετεγκατάσταση των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων στο Κ. Ε. Τ.Χ και όπως γνωστοποιούν έχουν ενημερώσει εγγράφως και την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

“Οι σπουδαστές της ειδικότητας << Τεχνικός Μηχανοτρονικής>> του Δ. Ι. Ε. Κ. Πάτρας, αποφασίσαμε στις 10 Μαρτίου 2016, μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε ομόφωνα ¨ ΟΧΙ ¨, σε πιθανή μετεγκατάσταση των θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων στο Κ. Ε. ΤΧ. , είτε τώρα είτε στο μέλλον.
Λυπούμαστε πολύ που κανένας δεν μας ενημέρωσε νωρίτερα, αλλά, όλως τυχαίως διαβάσαμε στο διαδίκτυο, σε διάφορες ιστοσελίδες που είχαν αναδημοσιεύσει το άρθρο της εφημερίδας ¨ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ¨ για μετεγκατάσταση των μαθημάτων, των ειδικοτήτων << Τεχνικός Μηχανοτρονικής >> και << Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού >> του Δ. Ι. Ε. Κ. Πάτρας στο Κ. Ε. ΤΧ. .
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε << φιλοξενούμενοι >> στους χώρους όπου παρακολουθούμε τα μαθήματα της ειδικότητάς μας.Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και << νομάδες >>, έτσι, ώστε να αλλάζουμε κάθε εξάμηνο διδακτικό περιβάλλον. Και μάλιστα σε ένα χώρο στρατοπέδου, ο οποίος δεν έχει τις απαιτούμενες κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά, ούτε και τις υλικές και μηχανολογικές υποδομές, για να διδαχτούμε αυτά που απαιτούνται στην ειδικότητα μας και με το ανάλογα σπουδαγμένο διδακτικό προσωπικό καθηγητών από Α. Τ. Ε. Ι. και Α. Ε. Ι..
Η νεο’ι’δρυθείσα ειδικότητα μας η οποία δημιουργήθηκε το 2014, δεν είναι μία απλή ειδικότητα με μαθήματα που έχουν σαν απώτερο σκοπό να γίνουμε μηχανικοί αυτοκινήτων. Η Μηχανοτρονική ή Mechatronics, αποτελεί την ένωση της επιστήμης της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής – Ηλεκτρολογίας και της Πληροφορικής. Δηλαδή, είναι ότι πιο σύγχρονο στον τομέα της αυτοκίνησης και όχι μόνο. Γι’ αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε πολύπλευρη και σύγχρονη εκπαίδευση και όχι μονομερής σε πεπαλαιωμένα συστήματα.
Διότι, στο Κ. Ε. ΤΧ., οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν είναι για Κ.Ε.Κ. και όχι για Δ.Ι.Ε.Κ. . Τα Κ.Ε.Κ. είναι αποκλειστικά για επιμόρφωση σεμιναρίων και όχι για μακροχρόνια εκπαίδευση, όπως παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. .
Στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας υπάρχουν πολλά εργαστήρια όπως : τόρνοι, ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά συστήματα αυτοκινήτων, μηχανές εσωτερικής καύσης ( δηλ. κινητήρες), ανυψωτικός εξοπλισμός, διαγνωστική συσκευή ελέγχου και ένα αυτοκίνητο άρτια εξοπλισμένο στην ειδικότητα μας. Επίσης, έχουμε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για οξυγονοκόλληση, ηλεκτροσυγκόλληση και μηχανολογικό σχέδιο.
Στα εργαστήρια που αναφέρουμε έχουμε παρακολουθήσει μαθήματα και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από το επίπεδο των γνώσεων που λάβαμε αλλά και της υλικοτεχνολογικής υποδομής. Επίσης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι καθηγητές με τους οποίους περάσαμε πάρα πολλές διδακτικές ώρες στα εργαστήρια, είχανε μεγάλη και πολυετής εμπειρία στο αντικείμενο τους και μάλιστα πολλοί από αυτούς έχουν και πολυετής βιομηχανική ή ακαδημα’ι’κή προ’υ’πηρεσία.
Θα θέλαμε να παρακολουθούμε και τα θεωρητικά μαθήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας, όπου υπάρχουν αρκετές αίθουσες με προτζέκτορες, στις οποίες έχουμε κάνει μαθήματα αρκετές φορές στο παρελθόν.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε κανένα μάθημα στο Κ. Ε. ΤΧ., γιατί αυτό που συμβαίνει είναι μεγάλο λάθος για όλους μας και χωρίς να ενημερωθούμε και να ζητηθεί η γνώμη μας, εφόσον ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα και έχουμε δικαιώματα.
Προσκαλούμε την κυρία Υφυπουργό Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου στην Πάτρα, να συνομιλήσει μαζί μας και να πραγματοποιήσει αυτοψία στους χώρους των εργαστηρίων μας και να διαπιστώσει αν αυτά που αναφέρουμε είναι αληθή και να συγκριθούν με τις εγκαταστάσεις του Κ. Ε. ΤΧ. .”

Σχόλια:

more recommended stories