Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 |

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΠΑΤΡΑ

Κλειστό το κέντρο της Πάτρας από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ – Αυξημένη η κίνηση

Νεότερη πληροφόρηση:

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Πάτρας στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Ωστόσο δεν έχουν λείψει τα προβλήματα όπως ένα αστικό λεωφορείο της γραμμής του 2 που είχε «κολλήσει” για αρκετά λεπτά στις 5 το απόγευμα, στην στροφή της Αγ. Ανδρέου και Αράτου (τα λεωφορεία που διέρχονται από Μαιζώνος και Κορίνθου έχουν αλλάξει πορεία μιας και οι οδοί έχουν κλείσει στο κέντρο) ενώ και δρόμοι όπως η Αγ. Ανδρέου παρουσίασαν φορτωμένη κίνηση οχημάτων. Καθότι και Παρασκευή απόγευμα, η κίνηση είναι αυξημένη.

Πάντως σε πολλά σημεία υπάρχουν άνδρες της αστυνομίας και της τροχαίας για την ρύθμιση τυχόν προβλημάτων.

Από την άλλη υπήρξαν πολίτες που δεν γνώριζαν για τις δράσεις και ταλαιπωρήθηκαν.

Κλειστό είναι από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής το κέντρο της Πάτρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Μέχρι τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων και των δικύκλων, από την οδό Μαιζώνος και Αράτου μέχρι και την Γούναρη καθώς και από την συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη έως και την Αράτου.

Το γεγονός αυτό, φυσικά, προκάλεσε και γκρίνιες από μερίδα οδηγών οι οποίοι δεν γνώριζαν για το μέτρο της απαγόρευσης.

Από την Τροχαία έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο κέντρο, από τον Δήμο Πατρεών σε συνεργασία με φορείς.

Συγκεκριμένα θα γίνει ποδηλατοβόλτα – τρέξιμο – περίπατο στο κέντρο στις 18:00  με αφετηρία την Πλ. Όλγας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Η διαδρομή που γίνει είναι: Μαιζώνος – Φιλοποίμενος – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – Μαιζώνος και τερματισμός Πλ. Όλγας.

Αυτοί οι τρελό-Πατρινοί ζούνε πραγματικά την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο! (δείτε φωτο)

Η συγκεκριμένη δράση με την ονομασία  «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες, αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση απολαμβάνοντας την πόλη άδεια από αυτοκίνητα.

Στην εκδήλωση Θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες.

Την ίδια μέρα, την Παρασκευή 22.9.2017 και ώρες από τις 15:00 – 21:00, θα εφαρμοστούν σε τμήμα του κέντρου της πόλης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα γίνει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Α) Προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων, μοτοσικλετών, λεωφορείων, φορτηγών, οχημάτων ταξί κ.λπ. επί των οδών:

Μαιζώνος, από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου

Κορίνθου, από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου

Κανακάρη,  από την οδό Γούναρη έως την οδό Αράτου

στις ενδιάμεσες καθέτους οδούς: Φιλοποίμενος, Βότση, Πατρέως, Γεροκωστοπούλου, Ερμού, Αγ. Νικολάου και Κολοκοτρώνη στο τμήμα τους από την οδό Αγίου Ανδρέου έως την οδό Καραϊσκάκη.

Από την ανωτέρω απαγόρευση εξαιρούνται τα ποδήλατα και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί των οδών Γούναρη, Καραϊσκάκη, Αράτου, Αγίου Ανδρέου θα διεξάγεται κανονικά.

Β) Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ θα τροποποιηθούν ως εξής:

γραμμές Νο 1: προς Αγυιά: Γούναρη-Αγίου Ανδρέου- Φαβιέρου- Έλληνος Στρατιώτου- κανονικά και επιστροφή: Έλληνος Στρατιώτου- Νόρμαν- Όθωνος Αμαλίας-Γούναρη-κανονική διαδρομή

γραμμή Νο 2 και Νο 3: προς Συχαινά και Νέο Δρόμο αντίστοιχα: Κορίνθου-Γούναρη-Αγίου Ανδρέου-Αράτου-Κορίνθου-κανονική διαδρομή και επιστροφή: Κωνσταντινουπόλεως-Φαβιέρου-Όθωνος Αμαλίας –Γούναρη-Μαιζώνος-κανονική διαδρομή

γραμμή Νο 4: προς κέντρο και επιστροφή: Γερμανού-περιμετρικά πλατείας Αγ. Γεωργίου-Γερμανού

γραμμή Νο 5: θα εκτελείται κανονικά

γραμμή Νο 6: προς και κέντρο: Μαιζώνος-Αράτου-Κορίνθου-κανονική διαδρομή

γραμμή Νο 7, 8:  Γούναρη – Αγ. Ανδρέου-Κολοκοτρώνη-Όθ.Αμαλίας-Γούναρη-κανονική διαδρομή

Την ίδια ημέρα και για τις ώρες που το κέντρο της πόλης θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα, ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και άλλους συλλόγους διοργανώνει σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρουσίαση Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου, από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πλ. Γεωργίου και ώρες από 10:00-21:00

Mountain bike στην πόλη, από τη Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας «Ο Ερυμάνθιος Κάφρος» Ώρα: 17:00- διεξαγωγή ποδηλατοβόλτας εντός του Δασυλλίου και σεμινάριο τεχνικών ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου ΜΤΒ. Στη συνέχεια μετακίνηση με τα ποδήλατα στο κέντρο της πόλης και την πίστα Pump Track της Λέσχης.

Μετακινούμαι χωρίς αυτοκίνητο, από το Τμήμα Άθλησης, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Ώρα 18:00

Ποδηλατοβόλτα – τρέξιμο – περίπατος στο κέντρο με αφετηρία από πλ. Όλγας – Μαιζώνος – Φιλοποίμενος – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη – τερματισμός πλ. Όλγας

Στην εκδήλωση θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια στους συμμετέχοντες.

Παρουσίαση ηλεκτρικού σκέιτ από το σύλλογο “BOARDOLUTION” . Ώρα 18:00

Πλ. Γεωργίου-κέντρο πόλης

Πολιτών Ίχνη από την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη. Ώρα 18:00

Δημιουργία ενός επιδαπέδιου κεραμικού μεγάλης διάστασης με αποτυπώματα πελμάτων πολιτών επί της Γεροκωστοπούλου μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη

Περιήγηση – Ξενάγηση σε μνημεία της πόλης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαϊας με αρμόδιες ξεναγούς.

Ώρες 18:30-20:30

Συγκέντρωση στο επάνω μέρος της πλ. Γεωργίου – Γεροκωστοπούλου – Ηφαίστου – σκάλες Πατρέως – Ρωμαϊκό Ωδείο – Παντοκράτορος – Ρωμαϊκή Αγορά  – Κάστρο

Χορευτικά δρώμενα από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και τη «Φοιτητική Ομάδα Ελληνικού Χορού Γυμναστηρίου Πανεπιστημίου Πατρών».

΄Ωρα 19:00

Είσοδος των δύο χορευτικών στην πλ. Γεωργίου χορεύοντας μέσω της οδού Κορίνθου (από Κορίνθου και Γούναρη και Κορίνθου και Αγίου Νικολάου). Στην πλατεία θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χορευτικός κύκλος συνοδεία φυσικών ήχων (κρουστά, παλαμάκια και τραγούδι από τους συμμετέχοντες).

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

thebest.gr

Σχόλια:
To Top