Δυτ. Ελλάδα: Ξανά στα μπλόκα οι αγρότες – 12ωρος αποκλεισμός στην Κάτω Αχαΐα και επ΄αόριστο μπλόκο στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο Κεφαλόβρυσο

Σε 12ωρο αποκλεισμό μέχρι τις 1ο το βράδυ προχωρούν και σήμερα οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, στη ΝΕΟ Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Αντιρρίου- Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο κ. Πουρνάρας από το μπλόκο των αγροτών Κεφαλοβρύσου, η Εθνική Αντιρρίου-Ιωαννίνων είναι επ αόριστον κλειστή, ωστόσο για κάποια μικρά διαστήματα ανοίγει για να περάσουν νταλίκες που μεταφέρουν φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό, σε νολευτικά ιδρύματα των Ιωαννίνων, της Άρτας κλπ.

Απόψε οι αγρότες στη νέα τους συνέλευση θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Στα μπλόκα επιστρέφουν και οι αγρότες της Ηλείας που αποκλείουν Κουρτέσι Μαραθιά και Άγιο Γεώργιο.

Συνεζίουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες Αιγίου, που σήμερα στις 6 σε συνέλευση λαμβάνουν αποφάσεις. Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου επισημαίνει:

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο! Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα, εργατοϋπάλληλους, άνεργους και συνταξιούχους, επαγγελματίες, έμπορους και βιοτέχνες, επιστήμονες, νέους και γυναίκες που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη αγωνιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Με την οργάνωση αυτής της μεγάλης κινητοποίησης αποδείξαμε ότι μπορούμε, με επιτυχία, να συντονίζουμε σε πανελλαδικό επίπεδο και να κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να απαντάμε στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν να υπονομεύσουν, και να σταματήσουν τον αγώνα μας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιάλειας συσπειρωμένοι στο Σύλλογο και στο Παναιγιάλειο Μπλόκο μας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη μας, να την κλιμακώνουμε με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας.

Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα για ψήφιση θα μας βρίσκει αγωνιστικά μπροστά της. Δεν πρόκειται να κουραστούμε ν’ αγωνιζόμαστε. Κι ας μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι, επειδή σε λίγο καιρό ανοίγουν οι δουλειές για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, θα παρατήσουμε τον αγώνα και θα βρει ανοιχτούς τους δρόμους να περάσει τα μέτρα εξόντωσής μας.

Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για “το πώς θα μας ξεκληρίσει» δεν θα πάμε. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους δικούς της “προθύμους”.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση ν’ αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν τα μέτρα για το φορολογικό και το κόστος παραγωγής που έχουν ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου κι εφαρμόζονται, (φόρος από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια) και μετά να γίνει συζήτηση για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλουμε κι αφορούν στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Για παράδειγμα ζητάμε κατάργηση τεκμηρίων και να υπάρχει αφορολόγητο για τους αγρότες και για όλους. Όμως η κυβέρνηση δεν μας απαντάει κι από πάνω λέει ότι είμαστε κατά του διαλόγου. Όμως, εμείς κοντά στον ένα μήνα που βρισκόμαστε στα μπλόκα, διάλογο κάνουμε. Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους συμμάχους μας, με τους οποίους έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, κοινά προβλήματα και αιτήματα. Διάλογο κάνει και η κυβέρνηση τόσο καιρό, αλλά με τους δικούς της συμμάχους και δικούς μας αντιπάλους: Την ΕΕ και το ΔΝΤ που ζητούν ακόμα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα, τους εμποροβιομήχανους και τους τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας.

Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και τους εκμεταλλευτές μας και σε όσους «πρόθυμους» την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε..

Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετέχουν μαζικά σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στην Συνέλευση που οργανώνουμε για να δούμε  τους τρόπους της παραπέρα κλιμάκωσης.

Στο χθεσινό μπλόκο ήδη ανακοινώσαμε πρόγραμμα  με παραπέρα κινητοποιήσεις σε Δ.Ο.Υ, Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης, διοργάνωση Συναυλίας αλληλεγγύης, περισσότερες ώρες στο μπλόκο.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των λαϊκών στρωμάτων που χτυπιούνται από την ίδια πολιτική και τα μέτρα Κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης- ΔΝΤ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…

Σχόλια:

more recommended stories