Έχω 15 σοβαρούς λόγους που αγαπώ την ΠΑΤΡΑ!

Έχω 15 σοβαρούς λόγους που αγαπώ την Πάτρα!

Δε λέω, η Αθήνα έχει πολλές επιλογές για διασκέδαση και διάφορες δραστηριότητες, η Θεσσαλονίκη πάλι είναι ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική, όμως νομίζω ότι η Πάτρα είναι αιώνια…

Για μένα είναι η πόλη των πόλεων. Δεν είναι μόνο η καταπληκτική τοπογραφία με τα βουνά τριγύρω και τις θάλασσες. Δεν είναι τα αξιοθέατα ή τα μνημεία.Ούτε η ιστορία και οι μνήμες. Είναι κάτι παραπάνω και πέρα από αυτά: η ατμόσφαιρα.

Προσπάθησα να συγκεντρώσω κάποιους από τους λόγους που αγαπώ την Πάτρα, όσο και αν με «πληγώνει» κάποιες φορές και που λίγο ή πολύ όλοι τους έχουμε ακουστά!

Έχω 15 σοβαρούς λόγους που αγαπώ την Πάτρα!

– Για τους ανθρώπους. Ζεστοί, πρόθυμοι και φιλόξενοι. Στις βόλτες μου εισπράττω από γνωστούς και άγνωστους, «καλημέρες» και αν τύχει καμιά φορά και κάποιος είναι μουτζούφλης «δεν χαλιέμαι» αύριο θα είναι όλα καλά, μεταξύ μας.

– Γιατί όλη η πόλη είναι μια συνολική εμπειρία. Των αισθήσεων, της γνώσης, του νου. Όσο την «γυρίζω», τόσο με κερδίζει. Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια, αν ανέβει κανείς στο Δασσύλιο και πάρει μια βαθιά «εισπνοή» και χαζέψει για 10 λεπτά τα φώτα της πόλης, θα νιώσει ότι όλα του τα προβλήματα λύθηκαν.

– Γιατί στην πλατεία Γεωργίου, ο λαχειοπώλης ή κουλουράς ή ακόμα και ο παππούς που κάθεται μεταξύ 9:00 το πρωί και 11:30 στο παγκάκι (κάτω σιντριβάνι) ξέρουν καλύτερα να σου πουν για τον «Αντώνη τον Σαμαρά, που μας έκοψε τις συντάξεις» και τον «Δήμαρχο, που δεν έφερε ένα κάδο απορριμμάτων ακόμα και στην δική μου γειτονιά».

– Γιατί τα καλύτερα πολιτικά γκάλοπ γίνονται σε παρέες από ταρίφες στην πλ. Όλγας ή και Γεωργίου.

Έχω 15 σοβαρούς λόγους που αγαπώ την Πάτρα!

– Γιατί, γεννήθηκα σε μια πόλη «λαϊκή» και αρχοντική ταυτόχρονα. Υπάρχουν χώροι για να διασκεδάσω, φορώντας αθλητικά αλλά και με τουαλέτα υψηλής ραπτικής.

– Γιατί οι καλλιτέχνες στην Πάτρα είναι πολλοί.Έχουμε, ποιητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, ερμηνευτές, ζωγράφους, σχεδιαστές και πολλούς περισσότερους επιστήμονες που γεννήθηκαν εδώ και τους γνωρίζω καθημερινά καλύτερα.

– Γιατί έχω καθημερινά τουλάχιστον δυο με τρεις επιλογές για θέατρο και πολλές από αυτές  είναι ερασιτεχνικών θιάσων της πόλης μου.

Έχω 15 σοβαρούς λόγους που αγαπώ την Πάτρα!

–  Γιατί, τα πρωινά το φως του ήλιου λούζει τα Ψηλαλώνια, τον Φάρο, το Αρχαίο Ωδείο και τα απογεύματα το ηλιοβασίλεμα από την μαρίνα είναι καλύτερο από το πολυδιαφημισμένο Ημεροβίγλι.

– Γιατί έχω επιλογές για να φάω γκουρμέ κουζίνα με 10 ευρώ από τους καλύτερους σεφ.

– Γιατί έχουμε μια εκπληκτική γκάμα από συγκροτήματα που δημιουργούνσε διαμερίσματα και έτσι πάντα την ώρα που δουλεύω ακούω καλή live μουσική.

–  Γιατί με ένα σπρέι στα χέρια ο κάθε Πατρινός πολίτης μπορεί να γράψει μια λέξη, ένα στίχο ή να ζωγραφίσει και να αλλάξει την ζωή του διπλανού του.

– Γιατί έχω την Γέφυρα να περπατώ, να φωτογραφίζω και να με συνδέει με την εξίσου όμορφη Ναύπακτο.

– Γιατί υπάρχουν ταμπέλες τόσο παλιές έξω από καταστήματα που αν τις συλλέξεις και τις βάλεις σε γκαλερί θα είναι μια μοναδική έκθεση.

– Γιατί μάθαμε να «κρατάμε» τις στιγμές μας μέσα από φωτογραφίες στα κινητά μας και στις φωτογραφικές μας μηχανές.

Γιατί όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο, μυστικό πως μακριά της, δεν μπορούμε και πολύ.

Έχω 15 σοβαρούς λόγους που αγαπώ την Πάτρα!
Σχόλια:

more recommended stories