Πάτρα: “Καταθέτω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου γιατί θα αγοράσω ελικόπτερο” – Απίστευτα αιτιολογικά Πατρινών στην Α’ ΔΟΥ

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα είναι αυτές που μπορεί να ανακαλύψει κανείς μέσα στα έντυπα που συμπληρώνουν όσοι βεβαιώνουν ότι καταθέτουν τις πινακίδες τους και ειδικότερα στο πεδίο όπου καλούνται να αναγράψουν το αιτιολογικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λόγοι που και οι πατρινοί καταθέτουν τις πινακίδες τους είναι ξεκάθαρα η αδυναμία πληρωμής όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κατοχή ενός ΙΧ και αυτό αναγράφεται όπως έχει.

Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που κάνοντας χιούμορ αναφέρουν ως αιτία ακόμη και την αγορά ελικοπτέρου!

Συνέβη και αυτό και βεβαιώθηκε από την Α’ ΔΟΥ Πάτρας. Φορολογούμενος Πατρινός, έγραψε στην βεβαίωση – αίτηση κατάθεσης των πινακίδων του και ακινησίας του οχήματός του στο εξής, πως ο λόγος είναι η.. αγορά ελικοπτέρου και πως πλέον θα κινείται με αυτό!

Άλλος αιτιολόγησε την επιθυμία του να καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ γιατί ήταν παλιό και θα αγόραζε ένα άλλο πολλών ίππων, από το οποίο θα προκύπτουν ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας και επίσης θα είναι αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Άλλος πάλι έγραψε απλά και λακωνικά: “Γιατί θέλω να πηγαίνω με τα πόδια και να γυμνάζομαι ταυτόχρονα”.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως αν και κάποιοι μπορεί να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις, δεν ήταν λίγες και το 2015 οι πινακίδες κυκλοφορίας που κατατέθηκαν στις εφορίες της Πάτρας. Για την ακρίβεια, ακόμη 1182 πινακίδες προστέθηκαν στις χιλιάδες που στοιβάζονται στα ράφια.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και.. δεν ανοίξαμε όλα τα ντουλάπια στα γραφεία του 4ου ορόφου της Α ΔΟΥ Πατρών.

Το ρεπορτάζ πάντως κατέγραψε πτωτική τάση στην κατάθεση πινακίδων από τους πατρινούς και από το 2011 εως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα:

– 2010: κατατέθηκαν 1066 πινακίδες

– 2011: κατατέθηκαν 1700 πινακίδες

– 2012: κατατέθηκαν 1400 πινακίδες

– 2013: κατατέθηκαν 1620 πινακίδες

– 2014: κατατέθηκαν 1295 πινακίδες

– 2015: κατατέθηκαν 1182 πινακίδες

Πηγή: thebest.gr
Σχόλια:

more recommended stories